Na de opfrisbeurt: Komende vanuit de Kruisboomstraat en zicht op de Eikhoekstraat.
Volledig scherm
Na de opfrisbeurt: Komende vanuit de Kruisboomstraat en zicht op de Eikhoekstraat. © Vleteren Actief

Opfrisbeurt voor Kruisboomstraat-Eikhoekstraat

Kruispunt Kruisboomstraat-Eikhoekstraat krijgt opschoonbeurt om verkeersveiligheid te verhogen.

0 reacties

 1. West-Vlaamse basisscholen zetten het meest hun deuren open voor verenigingen, zo ook VBS Capucienen
  Poperinge, Ieper

  West-Vlaam­se basisscho­len zetten het meest hun deuren open voor verenigin­gen, zo ook VBS Capucienen

  Uit cijfers blijkt dat in West-Vlaamse basisscholen 63,5% van de schoolinfrastructuur ook voor andere doeleinden wordt gebruikt en daarmee zijn ze een schoolvoorbeeld. Secundaire scholen blijken meestal nog vaker gebruikt te worden voor buitenschoolse activiteiten. In West-Vlaanderen is dat 74.5% van de schoolinfrastructuur. VBS Capucienen uit Ieper zet tijdens de zomer de deuren open voor verenigingen. “Onze speelplaatsen en eetzalen staan op dat moment leeg. Ideaal dus eigenlijk”, zegt Stijn Dujardin, directeur Vrije Basisschool Capucienen.
 2. Toch een beetje carnaval door de Keikoppencarnavalswandeling: “Voeling met carnaval blijven behouden”
  Poperinge

  Toch een beetje carnaval door de Keikoppen­car­na­vals­wan­de­ling: “Voeling met carnaval blijven behouden”

  Het Poperingse Keikoppencarnaval, normaal van 12 tot en met 14 maart, zal niet doorgaan. De organisatie blijft echter niet bij de pakken zitten en zet verschillende alternatieven op poten, zoals een Keikoppencarnavalswandeling. De wandeling is 4,8 kilometer lang en onderweg ontdek je de geschiedenis van het feest. Daarnaast zijn er ook enkele leuke opdrachten voorzien. Tot en met 21 maart kan je de wandeling ontdekken.
 3. 17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappenclash
  Roeselare

  17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappen­clash

  Blijven bewegen, dat is nu meer dan ooit het motto. Zeventien Gezonde Gemeenten in Midden-West-Vlaanderen -Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke - hebben die boodschap goed begrepen en dagen elkaar in mei uit in een ware stappenclash. Wil je je steentje bijdragen voor jouw gemeente? Registreer je dan op www.10000stappen.be en geef in mei elke dag je gezette stappen door. Logo Midden-West-Vlaanderen, organisator van de regionale stappenclash, schenkt de winnende gemeente de wisselbeker en een pakket signalisatiematerialen of een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van maximum300 euro. Op www.logomiddenwvl.be/stappenclash kun je elke vrijdag de tussenstand volgen.