Nicolas Christiaens en Katrien Sampers van Deca Brouwerij met hun zoontjes Georges Arthur en Marius bij de nieuwe brouwketel.
Volledig scherm
Nicolas Christiaens en Katrien Sampers van Deca Brouwerij met hun zoontjes Georges Arthur en Marius bij de nieuwe brouwketel. © Deca Brouwerij

Nieuwe brouwketel voor Deca Brouwerij: “Geen smaakverschil in het bier”

VleterenBij Deca Brouwerij langs de Elverdingestraat in Woesten hebben ze sinds kort een nieuwe brouwketel. Ook de oude brouwketel blijft behouden. “Op het einde van de rit is er geen smaakverschil in het bier”, zeggen zaakvoerders Nicolas Christiaens en Katrien Sampers.

  1. Al 4 generaties lang tuiniert familie op de militaire begraafplaatsen in de Westhoek: “Je krijgt er zoveel dankbaarheid voor terug”
    PREMIUM
    Poperinge

    Al 4 generaties lang tuiniert familie op de militaire begraaf­plaat­sen in de Westhoek: “Je krijgt er zoveel dankbaar­heid voor terug”

    Precies 100 jaar geleden tekende een Britse oorlogsheld, William ‘Bill’ Boucher, in Ieper zijn arbeidscontract als tuinman voor de militaire begraafplaatsen. Zijn zoon, kleinzoon en achterkleinzonen volgden intussen zijn voorbeeld. Vier generaties die het groen op de ‘Engelsche kerkhoovn’ onderhouden: dat kan tellen. “Het is een eer dat ik dit werk mag doen.”