De gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseren op 1 augustus ‘Met grote goesting langs het water’. Bezoekers kunnen zich te voet, met de fiets, de huifkar of de fluisterboot verplaatsen tussen de drie locaties aan de Ijzer.
Volledig scherm
De gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseren op 1 augustus ‘Met grote goesting langs het water’. Bezoekers kunnen zich te voet, met de fiets, de huifkar of de fluisterboot verplaatsen tussen de drie locaties aan de Ijzer. © Gemeente Vleteren

Met grote goesting langs het water in de Fintele, Elzendamme en Het Eversambos

Vleteren, Lo-Reninge, AlveringemDe gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseren op 1 augustus ‘Met grote goesting langs het water’. Op 3 locaties, de Fintele, Elzendamme en het Eversambos, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten voor groot en klein.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: Van Frietrock en het Schippersweekend tot de Tinekesfeesten, Beveren Hopt en de catwalk in Tielt
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: Van Frietrock en het Schippers­week­end tot de Tinekes­fees­ten, Beveren Hopt en de catwalk in Tielt

  Met de zomervakantie al wat achter de rug, is er nog geen reden om binnen te blijven. Ook tijdens het weekend van 10 en 11 september is er immers heel wat te doen in de regio. We geven je graag vijf leuke tips, met voor elk wat wils. Van Frietrock in Ieper tot de Tinekesfeesten in Heule. Bierproevers worden verwacht in Beveren-Roeselare. De jeugd kan uit de bol gaan tijdens het Schippersweekend in Lauwe. Wie de herfstcollecties wil ontdekken moet in Tielt zijn. Naast deze vijf leuke activiteiten is er uiteraard op heel veel plaatsen Open Monumentendag.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.