De gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseren op 1 augustus ‘Met grote goesting langs het water’. Bezoekers kunnen zich te voet, met de fiets, de huifkar of de fluisterboot verplaatsen tussen de drie locaties aan de Ijzer.
Volledig scherm
De gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseren op 1 augustus ‘Met grote goesting langs het water’. Bezoekers kunnen zich te voet, met de fiets, de huifkar of de fluisterboot verplaatsen tussen de drie locaties aan de Ijzer. © Gemeente Vleteren

Met grote goesting langs het water in de Fintele, Elzendamme en Het Eversambos

Vleteren, Lo-Reninge, AlveringemDe gemeenten Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem en het Regionaal Landschap Westhoek organiseren op 1 augustus ‘Met grote goesting langs het water’. Op 3 locaties, de Fintele, Elzendamme en het Eversambos, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten voor groot en klein.

 1. Hevig regenweer betekent ook minder wijn: “Kwaliteit niet aangetast, maar de hoeveelheid wel”
  Heuvelland

  Hevig regenweer betekent ook minder wijn: “Kwaliteit niet aangetast, maar de hoeveel­heid wel”

  De overvloedige regen in ons land heeft een slechte invloed op de Belgische wijnbouw. Een schimmelinfectie tast de wijnranken aan en zorgt voor problemen. Ook bij wijnbouwer Martin Bacquaert van het gekende wijndomein Entre-deux-Monts in Heuvelland zijn er aangetaste wijnranken. “De productie zal hierdoor minder zijn in kwantiteit. Hoeveel precies, is onduidelijk”, zegt de wijnbouwer. Niet alleen in ons land, maar ook in de buurlanden zijn de gevolgen tastbaar.
 2. Opnieuw nippen van een Westvleteren in café ‘In de Vrede’: “Maar ook als het terras volzit, kan je bij ons nog coronaproof van een trappist genieten”
  Vleteren

  Opnieuw nippen van een Westvlete­ren in café ‘In de Vrede’: “Maar ook als het terras volzit, kan je bij ons nog corona­proof van een trappist genieten”

  Het café ‘In de Vrede’ in Vleteren heeft een drukke en succesvolle heropening achter de rug. Op het terras kunnen 200 klanten genieten van een trappist van Westvleteren en ander lekkers, maar ook als het terras volzet is, hebben de uitbaters een alternatief. “Op het grasplein voor het café kunnen mensen genieten van een box met vier trappisten, vier kleine glazen, kaasjes, tapas… Er zit zelfs een dekentje bij”, zegt zaakvoerder Guy Depoorter.