Bij wegenwerken in het centrum van Oostvleteren werden leidingen geraakt met heel wat problemen tot gevolg.
Volledig scherm
Bij wegenwerken in het centrum van Oostvleteren werden leidingen geraakt met heel wat problemen tot gevolg. © Christophe Maertens

Meer dan helft van woningen heeft opnieuw gastoevoer na water in leiding: “We werken met man en macht door”

OostvleterenEnergiemaatschappij Fluvius blijft hard doorwerken om alle 280 woningen opnieuw van gas te voorzien. Donderdag stroomde duizenden liters water in de gasleiding in het centrum van Oostvleteren bij werkzaamheden. Ondertussen hebben iets meer dan de helft van de woningen al opnieuw gastoevoer. “Het begint wel te wegen bij de bewoners”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (Open VLD).

 1. Hopteler Benedikte (49) uit Proven staat afgebeeld op flesjes Cristal: “Blijk van vertrouwen voor onze goede leverancier”
  PREMIUM

  Hopteler Benedikte (49) uit Proven staat afgebeeld op flesjes Cristal: “Blijk van vertrouwen voor onze goede leveran­cier”

  Neem een flesje Cristal uit een bierbak en de kans is groot dat je een afbeelding ziet van hopteler Benedikte Coutigny uit Proven. Alken-Maes, die de pils brouwt, doet dat om hun hopleverancier te bedanken voor de samenwerking. Benedikte runt samen met haar man en zoon het hopbedrijf ’t Hoppecruyt en mag de Alkense brouwerij haar grootste klant noemen. “Het is mooie vorm van erkenning.”
  Poperinge
 1. Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

  Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

  Op zaterdag 24 september vindt de tweede Ieperse editie plaats van Levensloop, en die campagne werd vandaag officieel afgetrapt. Van 10u tot 22u wordt er gelopen en gewandeld in het Hamiltonpark, en daarbij wordt geld ingezameld voor de Stichting tegen Kanker. Elk loopteam heeft een eigen standje waar ook eten en drinken verkocht wordt, en op die manier wordt nog extra geld ingezameld voor de strijd tegen kanker.
  Ieper