Bij wegenwerken in het centrum van Oostvleteren werden leidingen geraakt met heel wat problemen tot gevolg.
Volledig scherm
Bij wegenwerken in het centrum van Oostvleteren werden leidingen geraakt met heel wat problemen tot gevolg. © Alexander Haezebrouck

Leidingen geraakt bij wegenwerken: water in gasbuizen veroorzaakt problemen

OostvleterenIn Oostvleteren zijn problemen ontstaan nadat er bij werken water in de gasleiding is terecht gekomen. Fluvius doet er alles aan om het probleem te herstellen, maar mogelijk zitten bewoners het hele weekend zonder gas.

 1. Gewezen olympiër Fanny Lecluyse (29) geeft voortaan zwemles: “Zelf baantjes trekken? Daar heb ik nu even echt geen zin in”
  PREMIUM
  Kortrijk/Spiere-Helkijn/Menen

  Gewezen olympiër Fanny Lecluyse (29) geeft voortaan zwemles: “Zelf baantjes trekken? Daar heb ik nu even echt geen zin in”

  Olympisch finaliste op de 200 meter schoolslag in Tokio Fanny Lecluyse (29), ze nam eind 2021 afscheid van de topsport, geeft voortaan zwemles. Aan tieners van de school Athena Pottelberg in Kortrijk. “Het is een geluk om van zo iemand les te krijgen, zo zijn we echt zeker dat ze het correct uitlegt”, zeggen de scholieren. Het is een bijzonder gegeven, een zij-instromer van olympisch niveau in het onderwijs.
 1. Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJsluiter vol hartverwarmende boodschappen bij West-Vlaamse apothekers voor
  West-Vlaanderen

  Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJslui­ter vol hartverwar­men­de boodschap­pen bij West-Vlaam­se apothekers voor

  De meest deprimerende dag van het jaar? Dat is de derde maandag van januari, ook bekend als Blue Monday. In 2022 is dat 17 januari. Hét moment om een nieuwe BLIJsluiter te lanceren. Het gezicht van die handleiding vol positieve boodschappen in West-Vlaamse apotheken is deze keer Wim Opbrouck. “Het jaar hoopvol starten met een lach en een traan. Dat is wat de mens de mens maakt. We maken van 2022 een topjaar”, vertelt de acteur en presentator uit Bavikhove.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Westhoek wordt geen Landschapspark: Natuurpunt ontgoocheld, Voka en ABS opgelucht
  Westhoek

  Westhoek wordt geen Landschaps­park: Natuurpunt ontgoo­cheld, Voka en ABS opgelucht

  De Westhoek dingt niet langer mee naar de titel van Landschapspark. Het ontbreken van een draagvlak in 14 gemeenten die deel zouden uitmaken van het gebied, speelde mee in de beslissing van de jury. “Helaas zijn politici en middenveld er niet in geslaagd om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Het gebrek aan een wetgevend kader en bijhorende rechtsonzekerheid voor onze ondernemers kon mogelijk een rem betekenen op de economische groei van de regio”, klinkt het dan weer bij werkgeversorganisatie Voka.