Beide wagens liepen zware schade op.
Volledig scherm
Beide wagens liepen zware schade op. © LSI

Kloosteroverste en bierliefhebber spelen auto kwijt bij brand aan abdij Westvleteren

De kloosteroverste van de broeders van Sint-Niklaas en een bierliefhebber uit Antwerpen zijn donderdagnamiddag aan de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren beiden hun auto kwijtgespeeld. Door een technisch defect schoot één auto in brand en het vuur sloeg over op een tweede geparkeerde wagen.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Zuhal Demir stelt jachtverbod in tot juni 2021, lokale jachtgroep niet te spreken: “Waarom worden 150 jagers gestraft voor één rotte appel?”

  Zuhal Demir stelt jachtver­bod in tot juni 2021, lokale jachtgroep niet te spreken: “Waarom worden 150 jagers gestraft voor één rotte appel?”

  Vlaams minister van Natuur en Handhaving Zuhal Demir heeft een jachtverbod tot eind juni 2021 ingesteld voor de volledige regio rond Veurne. Dat doet ze nadat op 25 september jagers werden betrapt in de buurt van Houtem en De Moeren. Die hadden tientallen illegaal gekweekte patrijzen gelost om ze daarna af te knallen. Bij wildbeheerseenheid Westland, waar de jacht wordt verboden, reageren ze vol ongeloof. “Waarom worden meteen 150 jagers gestraft voor één rotte appel? We willen zo snel mogelijk overleg met het kabinet van de minister”, zegt voorzitter Carlos Roelens.
 1. De coronacijfers in Vleteren van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Vleteren van vrijdag 16 oktober

  In Vleteren zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Vleteren op 192 te liggen. Omdat Vleteren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona