Bakker Pedro en zijn partner Wendy verkochten vorig jaar voor de laatste keer hun streekspecialiteiten met het patersbier van Westvleteren. Het koppel zoekt nog steeds overnemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Pedro en zijn partner Wendy verkochten vorig jaar voor de laatste keer hun streekspecialiteiten met het patersbier van Westvleteren. Het koppel zoekt nog steeds overnemers. © Laurie Bailliu

Geliefde bakkerij van Pedro en Wendy zoekt sinds oktober overnemer: “Ons recept voor schuimtaart met Westvleteren 12 krijg je er gratis en voor niets bij”

VleterenBakker Pedro Ameel (47) en zijn partner Wendy Neuville (47) zijn nog altijd op zoek naar een overnemer voor hun brood- en banketbakkerij in Vleteren. Het koppel verkocht begin oktober voor de laatste keer de streekspecialiteiten met het patersbier van Westvleteren. Vijf maanden later wachten ze nog altijd op een overnemer. “Mijn gezondheid liet niet toe om verder te gaan met de bakkerij”, zegt Pedro. “Maar ik zou het jammer vinden als onze streekspecialiteiten verloren zouden gaan.”

 1. Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiedenis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiede­nis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”

  Een stukje Engels krantenknipsel uit 1915 verstopt in de spouw van een houten muur, bevestigde bij Kristof Blieck en Inge Vos het vermoeden dat ze een huis met een verhaal hadden gekocht. Het pand in de Kasteelstraat in Oostvleteren was achtereenvolgens notariswoning, café en slagerij. Ondertussen passeerden tijdens de oorlog de soldaten aan het huis en werd het wellicht nog beschoten ook. De eigenaars willen het pand nu renoveren en maken daarvoor als eerste West-Vlamingen gebruik van de erfgoedlening.
 1. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro

 2. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!