De nieuwe etiketten die binnenkort op de flesjes Westvleteren zullen pronken.
Volledig scherm
De nieuwe etiketten die binnenkort op de flesjes Westvleteren zullen pronken. © BELGA

Flessen Trappist Westvleteren krijgen na meer dan 75 jaar opnieuw een etiket: “We willen de consument zo goed mogelijk informeren”

WestvleterenDe flessen van Trappist Westvleteren krijgen vanaf zaterdag 13 augustus opnieuw een etiket. Daarmee komt een einde aan een meer dan 75 jaar oude traditie om het bier te bottelen in flessen zonder label. “We hebben hier 2 jaar aan gewerkt en gingen dus niet over één nacht ijs.”

 1. Biersommelier proeft 10 abdijbieren en deelt zelfs een 3/10 uit: “Veel te vlak en te zoet van smaak”
  PREMIUM
  Voor jou getest

  Biersomme­lier proeft 10 abdijbie­ren en deelt zelfs een 3/10 uit: “Veel te vlak en te zoet van smaak”

  Ons Belgisch abdijbier kreeg klappen de voorbije decennia en sommige merken gingen zelfs regelrecht de dieperik in. Biersommelier Sofie Vanrafelghem merkt daarentegen een frisse wind op binnen het bierlandschap op basis van tien verschillende soorten abdijbieren die ze proeft en bespreekt. “Deze selectie zorgt op één bier na voor een geslaagde comeback van deze soort.”
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.