Tijdens de eerste lockdown ging het afhaalpunt van de abdij zes weken dicht. Dat kon zo niet langer, dus bedacht vader-abt Manu Van Hecke (foto) een onlinebestelsyteem voor thuislevering.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de eerste lockdown ging het afhaalpunt van de abdij zes weken dicht. Dat kon zo niet langer, dus bedacht vader-abt Manu Van Hecke (foto) een onlinebestelsyteem voor thuislevering. © BELGA

Een bak Westvleteren bestellen blijkt aartsmoeilijk: zo maak je het meeste kans

Fantastisch nieuws voor trappistenfans: zelfs de wereldberoemde Westvleteren kan voortaan vanuit de luie zetel besteld worden. Maar omdat ook online de vraag vele malen groter dreigt te worden dan het aanbod - het lijken wel tickets voor Tomorrowland - pakken bierliefhebbers het beter slim aan. Hoe scoor je het best een bak Westvleteren?

41 reacties

 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Er zijn blijkbaar ook veel liefhebbers van Orval. Maar Orval is een lichtgewicht onder de trappisten. Met maar 6,2% alcoholgehalte valt het in de categorie van blond bier, zoals Leffe en Grimbergen, die maar net iets boven de 5,5% van een pils liggen. En ook van de bittere smaak moet men houden. Ik vind het eerlijk gezegd te duur voor wat men in zijn glas krijgt. Sorry.
 • Luc Huyghe

  1 maand geleden
  Of het nu het beste bier is of niet, dat laat ik in het midden. Maar dit artikel vertelt je echt niet hoe je de meeste kans maakt om er te kunnen bestellen. Als ik er zelf wil bestellen, dan heb ik bijna (niet gegarandeerd) altijd prijs. En eigenlijk is het poepsimpel om er bij te zijn. Ondertussen laat ik het even voorbij gaan, want in mijn kelder staat een mooie collectie te rijpen.
 • Nadia Haesen

  1 maand geleden
  Beste bier van de wereld en zo aartsmoeilijk is het echt niet. Onlangs besteld en dat ging goed !
 • Patricia Vandaele

  1 maand geleden
  Over smaak valt niet te twisten en beste bier of niet west vleteren 8 en 12 zijn wel heel lekkere bieren . West vleteren is wel zeldzaam lage productie zal deels ook de kwaliteit verklaren. Soms kopen we terplaatse in het bijhorend winkeltje. Door de schaarsheid beetje koesteren wij delen dus altijd een flesje in de speciale kleine glaasjes van west vleteren.
 • Ludwig Van Hecke

  1 maand geleden
  Overroepen trappist,Westmalle,blauwe Chimay even goed,en zelf beter, dit is gewoon het concept dat westvleteren zo gegeerd maakt, Variant sint- bernardus even lekker!
 1. Dierenopvangcentrum De Zonnegloed overleeft coronasluiting dankzij giften van dierenliefhebbers: “Ik had nooit durven dromen dat we zoveel hulp zouden krijgen”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  Dierenop­vang­cen­trum De Zonnegloed overleeft coronaslui­ting dankzij giften van dierenlief­heb­bers: “Ik had nooit durven dromen dat we zoveel hulp zouden krijgen”

  3.100 euro per dag, zoveel geld heeft het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren nodig om de werking te kunnen verzekeren. Toen tijdens de verplichte coronasluiting alle inkomsten wegvielen, zag het er niet goed uit voor het park. Dankzij giften van dierenvrienden slaagden de uitbaters erin het hoofd boven water te houden. “We zijn iedereen heel erg dankbaar, maar ook heel blij dat we opnieuw open mogen.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen