Het water is zich aan het terugtrekken, maar droog is het nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het water is zich aan het terugtrekken, maar droog is het nog niet. © Henk Deleu

Dierenpark De Zonnegloed wellicht dit weekend nog gesloten na overstroming: “We moeten ons voorbereiden op meer van dat”

OostvleterenDierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren maakt de balans op na de wateroverlast dat het park voor het eerst in 25 jaar zo hard trof. Verschillende dierenverblijven kwamen onder water te staan en ook de wandelpaden waren niet meer bruikbaar. Het ziet er niet naar uit dat het park dit weekend al opnieuw open gaat. “We trekken hier lessen uit voor de toekomst.”

 1. Van mountainbiken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekendtips vol kleine pleziertjes in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Moorslede/Wevelgem/Deerlijk

  Van mountainbi­ken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekend­tips vol kleine plezier­tjes in Zuid-West-Vlaanderen

  Het ontbreekt aan grote evenementen in een periode waarin Omikron wild om zich heen grijpt. Maar ook uit kleine pleziertjes kan je groot genot halen. Dat blijkt uit onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen. Sportievelingen kunnen zich uitleven op twee mountainbiketochten, in een park beleef je magische avonturen, de bekende presentator Jan Jaap van der Wal zakt met zijn nieuwste komedie naar onze regio af en in een deelgemeente van Kortrijk kan je voor het eerst deelnemen aan een nieuwe wandel-fotozoektocht.
 2. Martijn (34) Jonge Chef van het Jaar in Gault&Millau 2022: “Megatrots, als kind droomde ik er al van tussen topchefs te staan”
  PREMIUM
  Marke

  Martijn (34) Jonge Chef van het Jaar in Gault&Millau 2022: “Megatrots, als kind droomde ik er al van tussen topchefs te staan”

  Als 14-jarige roerde Martijn Defauw al in de potten. Twintig jaar later is hij door Gault&Millau verkozen tot Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen. Hij krijgt met zijn restaurant Rebelle in Marke een score van 15 op 20 in de culinaire gids. “Deze erkenning is een waanzinnig mooi moment, hier hebben we al die jaren keihard voor geknokt”, straalt Martijn, die de komende jaren grote plannen heeft met restaurant Rebelle.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. De Lovie vzw stapt mee in Toontjeshuis verhaal: “Vleteren stelt stuk grond ter beschikking”
  Poperinge, Vleteren

  De Lovie vzw stapt mee in Toontjes­huis verhaal: “Vleteren stelt stuk grond ter beschik­king”

  De Lovie vzw stapt in het verhaal van Toontjeshuis, een wooninitiatief voor mensen met een beperking. Toontjeshuis wil bouwen aan een toekomst voor mensen met een beperking, samen met hun ouders, vrienden en familie. Gemeente Vleteren stelt hiervoor een stuk grond ter beschikking, de Spaarwegel (achter de Veurnseweg). “Op die manier wordt er ook in onze regio een kans gecreëerd voor vele mensen met een beperking om op een inclusieve manier te bouwen aan hun eigen levenspad, gedragen door ouders/familie en samen met professionele begeleiding”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (LVP).