De kooi van de roofvogels staat onder water, maar die dieren hebben daar geen last van.
Volledig scherm
De kooi van de roofvogels staat onder water, maar die dieren hebben daar geen last van. © De Zonnegloed

Dierenpark De Zonnegloed getroffen door noodweer: “Maatregelen genomen om dieren in veiligheid te brengen”

OostvleterenDierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren kreeg voor het eerst in haar geschiedenis af te rekenen met zware wateroverlast. “Voorlopig moeten we nog geen dieren evacueren, maar veel water mag er dan toch niet meer bijkomen”, aldus uitbater Karel Ackaert. Een roofvogel overleefde de overstroming niet.

 1. Aanwervingscampagne brandweerzone Westhoek lokt 54 rekruten: “Grootste groep sinds start zonewerking, maar nog altijd kandidaten welkom”
  Ieper/Poperinge/Wervik/Nieuwpoort/Koksijde/Heuvelland/Veurne/Diksmuide/De Panne

  Aanwer­vings­cam­pag­ne brandweer­zo­ne Westhoek lokt 54 rekruten: “Grootste groep sinds start zonewer­king, maar nog altijd kandidaten welkom”

  Begin 2022 starten 54 rekruten hun opleiding tot brandweerman in de brandweerzone Westhoek. Dat is de grootste groep nieuwe vrijwilligers die er sinds de start van de zonewerking in de 18 steden en gemeenten in de Westhoek bij komen. “Maar nieuwe krachten blijven welkom, want we zijn er nog niet”, aldus Kristof Louagie van de zone.
 2. Warmste Week-gezicht Stéphan (24) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is mijn veilige haven, hier voel ik me thuis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Warmste Week-ge­zicht Stéphan (24) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is mijn veilige haven, hier voel ik me thuis”

  Aan de Haverwerf in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het echte startschot van De Warmste Week, met drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is Stéphan Tanganagba, geboren in Kinshasha in Congo, maar sinds zijn kleuterjaren woonachtig in Kortrijk. We spraken hem een tijd geleden. “Ik heb me in Kortrijk altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favoriete plekjes in de binnenstad. “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.