Byara werd in Rusland in beslag genomen en tijdelijk overgebracht naar een dierenasiel voor honden en katten (zie foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Byara werd in Rusland in beslag genomen en tijdelijk overgebracht naar een dierenasiel voor honden en katten (zie foto). © De Zonnegloed

De Zonnegloed verwelkomt weldra verwaarloosd beertje Byara: “Ze leefde ruim jaar tussen eigen uitwerpselen”

OostvleterenDierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren zal in de toekomst onderdak bieden aan het jonge weesbeertje Byara. “Ze is levendig en gezond, maar ook zeer klein voor haar leeftijd. Dat komt waarschijnlijk door verkeerde voeding, want nu wil ze geen groenten eten. Ze zal opnieuw moeten leren eten als een echte beer”, zegt zaakvoerder Karel Ackaert.

 1. Nieuwe sorteerpanelen op de recyclageparken: “Ze helpen de burgers om de juiste container te vinden”
  Ieper

  Nieuwe sorteerpa­ne­len op de recyclage­par­ken: “Ze helpen de burgers om de juiste container te vinden”

  Dit jaar veranderen enkele sorteerregels op de recyclageparken binnen het IVVO-werkingsgebied. Sinds 1 januari mogen bezoekers afgedankte matrassen en cd’s en bijhorende doosjes gratis aanbieden op het park. Daarnaast komt op 1 april de nieuwe blauwe zak eraan, waarin alle plasticverpakkingen mogen. “Reden te meer dus om de burger wat extra hulp te bieden met het sorteren van hun afval op het recyclagepark.”
 2. Toch een beetje carnaval door de Keikoppencarnavalswandeling: “Voeling met carnaval blijven behouden”
  Poperinge

  Toch een beetje carnaval door de Keikoppen­car­na­vals­wan­de­ling: “Voeling met carnaval blijven behouden”

  Het Poperingse Keikoppencarnaval, normaal van 12 tot en met 14 maart, zal niet doorgaan. De organisatie blijft echter niet bij de pakken zitten en zet verschillende alternatieven op poten, zoals een Keikoppencarnavalswandeling. De wandeling is 4,8 kilometer lang en onderweg ontdek je de geschiedenis van het feest. Daarnaast zijn er ook enkele leuke opdrachten voorzien. Tot en met 21 maart kan je de wandeling ontdekken.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype