De brandweer had een tijdje haar werk op de hoeve in Westvleteren
Volledig scherm
De brandweer had een tijdje haar werk op de hoeve in Westvleteren © Alexander Haezebrouck

Brandweer even in de weer met brand in bijgebouw hoeve

 1. Monniken leveren voortaan hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis: “Ook tijdens een lockdown willen we bier kunnen verkopen”
  Westvleteren

  Monniken leveren voortaan hun beroemde Trappist Westvlete­ren aan huis: “Ook tijdens een lockdown willen we bier kunnen verkopen”

  De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. “Klanten moeten zo voor hun Westvleteren niet meer van de andere kant van het land naar hier rijden", zegt broeder Godfried.
 2. Gregoriaans Festival Watou verplaatst naar 2022: “Alle 400 zangers uit 24 landen zullen er zijn”
  Watou

  Gregori­aans Festival Watou verplaatst naar 2022: “Alle 400 zangers uit 24 landen zullen er zijn”

  De organisatoren van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou hebben met pijn in het hart de veertiende editie moeten uitstellen. Het festival wordt driejaarlijks georganiseerd en zou plaatsvinden in mei 2021. “Voor de eerste maal zou een koor uit Afrika, de schola van de kathedraal van Lubumbashi uit Congo, in Watou aanwezig zijn. Volgend jaar kunnen ze er gelukkig ook bij zijn”, zegt organisator Bernard Deheegher.
 3. Het allerlaatste concert, de ergste kater, en de laatste keer dat ik mijn moeder zag in bijna een jaar: dit zijn onze herinneringen aan week van 10 maart 2020
  PREMIUM
  Westhoek

  Het allerlaat­ste concert, de ergste kater, en de laatste keer dat ik mijn moeder zag in bijna een jaar: dit zijn onze herinnerin­gen aan week van 10 maart 2020

  Denkt u nog wel eens terug aan die verschrikkelijke hoofdpijn na die avond uit, op donderdag 12 maart van vorig jaar? Brengt die spelletjesavond met vrienden de nodige nostalgie naar boven? Of hebt u zich die week ook zo druk gemaakt in iets wat vandaag zo relatief lijkt? Ja, beste lezer, één jaar al -sinds de persconferentie van donderdag 12 maart 2020 en de aankondiging van de eerste lockdown- leven we in een wereld met dat virus. Wij keren met zeven streekgenoten nog eens terug naar die laatste week en die wereld zonder covid, naar dat laatste ergernisje of gelukje.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?