Stephan Mourisse, burgemeester van Vleteren
Volledig scherm
PREMIUM
Stephan Mourisse, burgemeester van Vleteren © Laurie Bailliu

BELOOFD IS BELOOFD. Groene bierlong met eigen kinderopvang, maar op een veilige N8 blijft het nog even wachten

VleterenDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Vleteren, een gemeente waar Stephan Mourisse aan het roer staat met zijn Landelijke Volkspartij en met Vleteren Actief als oppositie. 

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwandelgebied, verdere verlaging Leieboorden, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?
  PREMIUM
  Kortrijk

  BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwan­del­ge­bied, verdere verlaging Leieboor­den, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?

  De beleidsperiode van uw stadsbestuur is na goed drie jaar ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de in 2018 gestelde prioriteiten? We selecteren tien beloftes en zoeken uit wat er al gerealiseerd is en nog op de plank ligt. Vandaag: centrumstad Kortrijk met ambitieuze plannen zoals 100 hectare extra bos, een groener en opgefrist winkelwandelgebied, de verdere verlaging van de Leieboorden en een nieuw muziekfestival. Een stand van zaken.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe meerderheid in Langemark-Poelkapelle zorgt voor nieuwe school met buitenschoolse kinderopvang, maar voert Aveve-site af
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe meerder­heid in Langemark-Poelkapel­le zorgt voor nieuwe school met buiten­school­se kinderop­vang, maar voert Ave­ve-si­te af

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Langemark-Poelkapelle, een gemeente waar op 16 september een nieuwe meerderheid werd uitgeroepen. De partij N-VA dumpte CD&V en nam TOPE8920 en Vooruit op in de meerderheid. Voormalig schepen Dominique Cool kwam op de burgemeesterstoel van Lieven Vanbelleghem te zitten.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Heeft de burger meer inspraak? Vlot de restauratie van het gemeentehuis? En zal de brandweerkazerne verhuizen?
  PREMIUM
  De Haan

  BELOOFD IS BELOOFD. Heeft de burger meer inspraak? Vlot de restaura­tie van het gemeente­huis? En zal de brandweer­ka­zer­ne verhuizen?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg, tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 gesteld werden? Wij selecteerden vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd werd en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: De Haan, een gemeente die grote ambities koesterde om enkele dossiers die al jaren op de plank liggen, in beweging te krijgen.