Fluvius werkt met man en macht van ‘s morgens vroeg tot ‘s nachts om de inwoners van Oostvleteren opnieuw van gas te voorzien
Volledig scherm
Fluvius werkt met man en macht van ‘s morgens vroeg tot ‘s nachts om de inwoners van Oostvleteren opnieuw van gas te voorzien © Alexander Haezebrouck

60 huizen hebben al opnieuw gastoevoer: “We werken met man en macht”

OostvleterenEnergiemaatschappij Fluvius blijft hard doorwerken om alle 200 woningen opnieuw van gas te voorzien. Donderdag stroomde duizenden liters water in de gasleiding in het centrum van Oostvleteren bij werkzaamheden. Ondertussen hebben 60 woningen al opnieuw gastoevoer.

 1. Coronabesmettingen stijgen pijlsnel in Zuid-West-Vlaanderen: “Nagaan om zelftests ook voor kwetsbaren betaalbaar te maken”
  PREMIUM
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Coronabe­smet­tin­gen stijgen pijlsnel in Zuid-West-Vlaanderen: “Nagaan om zelftests ook voor kwetsbaren betaalbaar te maken”

  Het aantal positieve testen schiet sinds begin deze week ook in Zuid-West-Vlaanderen met een ruk omhoog, wellicht te verklaren door het effect van de feestdagen en de opmars van de omikronvariant. Zo is in Kortrijk alleen al het aantal coronabesmettingen meer dan verdubbeld. “Voor wie zich niet goed voelt, blijft de belangrijkste boodschap: contacteer eerst uw huisarts”, zegt voorzitter Alexander Seurinck van de huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen.
 2. Westhoek wordt geen Landschapspark: Natuurpunt ontgoocheld, Voka en ABS opgelucht
  Westhoek

  Westhoek wordt geen Landschaps­park: Natuurpunt ontgoo­cheld, Voka en ABS opgelucht

  De Westhoek dingt niet langer mee naar de titel van Landschapspark. Het ontbreken van een draagvlak in 14 gemeenten die deel zouden uitmaken van het gebied, speelde mee in de beslissing van de jury. “Helaas zijn politici en middenveld er niet in geslaagd om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Het gebrek aan een wetgevend kader en bijhorende rechtsonzekerheid voor onze ondernemers kon mogelijk een rem betekenen op de economische groei van de regio”, klinkt het dan weer bij werkgeversorganisatie Voka.