Jeroen Debruyne (34) komt twee gasvuurtjes brengen voor mensen die het kunnen gebruiken
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Debruyne (34) komt twee gasvuurtjes brengen voor mensen die het kunnen gebruiken © Alexander Haezebrouck

200 gezinnen zonder verwarming nadat water in gasleidingen loopt: “Het is behelpen met waterkokers en elektrische vuurtjes”

OostvleterenIn Oostvleteren zitten 200 woningen zonder gastoevoer. Arbeiders raakten donderdag niet alleen een gasleiding, maar ook een waterleiding waardoor water in de gasleiding liep. “Het is behelpen met elektrische vuurtjes en waterkokers”, klinkt het bij de bewoners. Een oplossing laat nog even op zich wachten.

 1. Aanwervingscampagne brandweerzone Westhoek lokt 54 rekruten: “Grootste groep sinds start zonewerking, maar nog altijd kandidaten welkom”
  Ieper/Poperinge/Wervik/Nieuwpoort/Koksijde/Heuvelland/Veurne/Diksmuide/De Panne

  Aanwer­vings­cam­pag­ne brandweer­zo­ne Westhoek lokt 54 rekruten: “Grootste groep sinds start zonewer­king, maar nog altijd kandidaten welkom”

  Begin 2022 starten 54 rekruten hun opleiding tot brandweerman in de brandweerzone Westhoek. Dat is de grootste groep nieuwe vrijwilligers die er sinds de start van de zonewerking in de 18 steden en gemeenten in de Westhoek bij komen. “Maar nieuwe krachten blijven welkom, want we zijn er nog niet”, aldus Kristof Louagie van de zone.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.