Jeroen Debruyne (34) komt twee gasvuurtjes brengen voor mensen die het kunnen gebruiken
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Debruyne (34) komt twee gasvuurtjes brengen voor mensen die het kunnen gebruiken © Alexander Haezebrouck

200 gezinnen zonder verwarming nadat water in gasleidingen loopt: “Het is behelpen met waterkokers en elektrische vuurtjes”

OostvleterenIn Oostvleteren zitten 200 woningen zonder gastoevoer. Arbeiders raakten donderdag niet alleen een gasleiding, maar ook een waterleiding waardoor water in de gasleiding liep. “Het is behelpen met elektrische vuurtjes en waterkokers”, klinkt het bij de bewoners. Een oplossing laat nog even op zich wachten.

  1. Warmste Week-gezicht Stéphan (24) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is mijn veilige haven, hier voel ik me thuis”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Warmste Week-ge­zicht Stéphan (24) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is mijn veilige haven, hier voel ik me thuis”

    Aan de Haverwerf in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het echte startschot van De Warmste Week, met drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is Stéphan Tanganagba, geboren in Kinshasha in Congo, maar sinds zijn kleuterjaren woonachtig in Kortrijk. We spraken hem een tijd geleden. “Ik heb me in Kortrijk altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favoriete plekjes in de binnenstad. “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”