1. Ticketverkoop Kunstenfestival Watou start op 19 mei: “Alle kunstenaars zijn gekozen en optredens ‘Watou Live’ liggen vast”
  Watou

  Ticketver­koop Kunstenfes­ti­val Watou start op 19 mei: “Alle kunste­naars zijn gekozen en optredens ‘Watou Live’ liggen vast”

  De 40ste editie van het Kunstenfestival Watou vindt plaats van 3 juli tot en met 5 september en wordt ook uitgebreid. De volledige selectie kunstenaars en dichters van ‘Watou 2021’ staat vast. Stad Poperinge en de curatoren van het Kunstenfestival Watou, Benedicte Goesaert, Chantal Pattyn en Peter Verhelst pakken ook uit met ‘Watou Live’. De ticketverkoop start op woensdag 19 mei om 11 uur.
 1. Opnieuw nippen van een Westvleteren in café ‘In de Vrede’: “Maar ook als het terras volzit, kan je bij ons nog coronaproof van een trappist genieten”
  Vleteren

  Opnieuw nippen van een Westvlete­ren in café ‘In de Vrede’: “Maar ook als het terras volzit, kan je bij ons nog corona­proof van een trappist genieten”

  Het café ‘In de Vrede’ in Vleteren heeft een drukke en succesvolle heropening achter de rug. Op het terras kunnen 200 klanten genieten van een trappist van Westvleteren en ander lekkers, maar ook als het terras volzet is, hebben de uitbaters een alternatief. “Op het grasplein voor het café kunnen mensen genieten van een box met vier trappisten, vier kleine glazen, kaasjes, tapas… Er zit zelfs een dekentje bij”, zegt zaakvoerder Guy Depoorter.
 2. Nog op zoek naar een origineel cadeau of een leuke uitstap voor Moederdag? Dit zijn onze 20 tips!
  PREMIUM

  Nog op zoek naar een origineel cadeau of een leuke uitstap voor Moederdag? Dit zijn onze 20 tips!

  Op zondag 9 mei vieren we Moederdag, al kan dat in coronatijden wat moeilijker zijn. Zeker nu is het belangrijk je mama eens goed in de watten te leggen. Heel wat lokale handelaars leveren hun producten aan huis en kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Wij lijsten voor jou 20 West-Vlaamse cadeautips op. Zo kun je jouw moeder in de bloemetjes te zetten, haar een rustmoment gunnen of van wat lekkers voorzien. Voor elke mama wat wils.
 1. 17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappenclash
  Roeselare

  17 gemeenten dagen elkaar uit tijdens 10.000-stappen­clash

  Blijven bewegen, dat is nu meer dan ooit het motto. Zeventien Gezonde Gemeenten in Midden-West-Vlaanderen -Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke - hebben die boodschap goed begrepen en dagen elkaar in mei uit in een ware stappenclash. Wil je je steentje bijdragen voor jouw gemeente? Registreer je dan op www.10000stappen.be en geef in mei elke dag je gezette stappen door. Logo Midden-West-Vlaanderen, organisator van de regionale stappenclash, schenkt de winnende gemeente de wisselbeker en een pakket signalisatiematerialen of een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van maximum300 euro. Op www.logomiddenwvl.be/stappenclash kun je elke vrijdag de tussenstand volgen.
 1. De Zonnegloed verwelkomt weldra verwaarloosd beertje Byara: “Ze leefde ruim jaar tussen eigen uitwerpselen”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  De Zonnegloed verwelkomt weldra verwaar­loosd beertje Byara: “Ze leefde ruim jaar tussen eigen uitwerpse­len”

  Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren zal in de toekomst onderdak bieden aan het jonge weesbeertje Byara. “Ze is levendig en gezond, maar ook zeer klein voor haar leeftijd. Dat komt waarschijnlijk door verkeerde voeding, want nu wil ze geen groenten eten. Ze zal opnieuw moeten leren eten als een echte beer”, zegt zaakvoerder Karel Ackaert.
 2. 75 jaar brouwerij St.Bernardus: gloednieuw boek, nieuw bier (in blik) én een meerdaags openluchtfestival
  PREMIUM
  Watou

  75 jaar brouwerij St.Bernardus: gloednieuw boek, nieuw bier (in blik) én een meerdaags openlucht­fes­ti­val

  Brouwerij St.Bernardus uit Watou bestaat 75 jaar en dat laten ze niet zomaar voorbijgaan. De geschiedenis van de brouwerij bundelden de verhalen in een gloednieuw boek en volgende zomer lanceren ze een meerdaags openluchtfestival ‘Barn Bernard’. Maar er is meer: de brouwerij pakt uit met hun tweede bier in blik ‘St.Bernardus wit’ en eind 2021 brengen ze een nieuw, limited edition, bier op de markt. De vijf vragen over 75 jaar brouwerij St.Bernardus lees je hier. De opinie van biersommelier Sofie Vanrafelghem van Sofie’s World lees je hier.
 3. “Zijn Westvleteren 12 en St.Bernardus Abt 12 dezelfde bieren?”: wij stellen brouwerij St.Bernardus vijf vragen naar aanleiding van hun 75ste verjaardag
  PREMIUM
  Watou/Westvleteren

  “Zijn Westvlete­ren 12 en St.Bernardus Abt 12 dezelfde bieren?”: wij stellen brouwerij St.Bernardus vijf vragen naar aanleiding van hun 75ste verjaardag

  Een productie van dertien miljoen bierflesjes van 33 centiliter in 2020, dat betekent 45.000 hectoliter bier en twaalf miljoen euro omzet in 2019. Een assortiment van negen vaste bieren en af en toe een specialleke. Dat is brouwerij St.Bernardus in Watou. Het begon driekwart eeuw geleden toen Evariste Deconinck voor de monniken van Westvleteren hun trappistenbier brouwde. Dit jaar vieren ze dus hun 75ste verjaardag. “Voor eens en voor altijd: Westvleteren 12 en St.Bernardus Abt 12 hebben dezelfde ouders, maar zijn doorheen de tijd misschien wel wat anders geëvolueerd”, benadrukt Pieter Verdonck, marketingverantwoordelijke van brouwerij St.Bernardus.
 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Kunstenparcours voor ‘Watou 2021’ wordt vernieuwd en uitgebreid: “Kasteel De Lovie maakt het plaatje compleet”
  Watou

  Kunstenpar­cours voor ‘Watou 2021’ wordt vernieuwd en uitgebreid: “Kasteel De Lovie maakt het plaatje compleet”

  Stad Poperinge en de curatoren van het Kunstenfestival Watou gunnen ons een eerste blik op ‘Watou 2021’. De 40ste editie van het kunstenparcours vindt plaats van 3 juli tot en met 5 september en wordt uitgebreid. “Bezoekers zullen zich bewegen tussen drie uithoeken: Watou, het kunstdorp zelf, het centrum van Poperinge en de nieuwe locatie, het Kasteel De Lovie”, vertelt schepen van Cultuur Loes Vandromme (CD&V).
 2. West-Vlaamse basisscholen zetten het meest hun deuren open voor verenigingen, zo ook VBS Capucienen
  Poperinge, Ieper

  West-Vlaam­se basisscho­len zetten het meest hun deuren open voor verenigin­gen, zo ook VBS Capucienen

  Uit cijfers blijkt dat in West-Vlaamse basisscholen 63,5% van de schoolinfrastructuur ook voor andere doeleinden wordt gebruikt en daarmee zijn ze een schoolvoorbeeld. Secundaire scholen blijken meestal nog vaker gebruikt te worden voor buitenschoolse activiteiten. In West-Vlaanderen is dat 74.5% van de schoolinfrastructuur. VBS Capucienen uit Ieper zet tijdens de zomer de deuren open voor verenigingen. “Onze speelplaatsen en eetzalen staan op dat moment leeg. Ideaal dus eigenlijk”, zegt Stijn Dujardin, directeur Vrije Basisschool Capucienen.