VISTA! met AA Gent-manager Louwagie: “Hebben lang getwijfeld over transfer Kaminski, zowel de voorzitter als ikzelf”

VISTA!De 25ste speeldag in de Jupiler Pro League behoort tot het verleden en er is weer heel wat om over na te kaarten. Zo kwamen Club Brugge en Anderlecht niet verder dan een gelijkspel en AA Gent deed misschien nog de slechtste zaak van allemaal door met 1-2 te verliezen van Moeskroen. Michel Louwagie, de manager van de Buffalo’s, gaf in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, tekst en uitleg bij de pijnlijke nederlaag van zijn ploeg. Hij kreeg het gezelschap van HLN-journalist en Gent-watcher Rudy Nuyens en Proximus Sports-analist Wim De Coninck. Niko Lainé leidde als moderator alles in goede banen.

3 reacties

 • Rik Mortier

  2 jaar geleden
  Dus die blaaskaak van een Louwagie steekt nu in één en hetzelfde interview de pluimen op zijn hoed omwille van een zogezegd fantastisch transferbeleid, en tegelijk zegt die dat Awoniyi geflopt is omdat die niet functioneert in een systeem met één spits. Waarom haal je hem dan? Moest Louwagie nog maar half zo fantastisch zijn als dat hij zichzelf vindt, dan stond Gent nu moeiteloos in de top-3 i.p.v. te moeten krasselen voor een plek in play-off 1.
 • Luc Vankeirsbilck

  2 jaar geleden
  Kaminski was beter bij de KVK gebleven
 • Eddy Vervaet

  2 jaar geleden
  Gent heeft nog alles te winnen en tergelijkertijd ook alles te verliezen.We zien wel...
 1. “Als er vier à vijf spelers niet doen waar Preud’homme een hele week tekeningetjes heeft bij gemaakt, wordt hij zot”
  VISTA!

  “Als er vier à vijf spelers niet doen waar Preud’homme een hele week tekeninge­tjes heeft bij gemaakt, wordt hij zot”

  Standard blijft kwakkelen. De Rouches leden vrijdagavond een 2-3-nederlaag tegen AA Gent en blijven achter met 0 op 12. De mayonaise tussen trainer en spelers lijkt niet te pakken. “Preud’homme is iemand die vrij gestructureerd werkt”, zei Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, in VISTA!. “Hij wordt al een beetje ambetant als er één speler uit die structuur stapt. Als er vier à vijf niet doen waar hij een hele week tot middernacht tekeningetjes bij heeft gemaakt, wordt hij zot. En vooral omdat hij weet dat die gasten de kwaliteiten hebben.”
 1. “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”
  VISTA!

  “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”

  AA Gent heeft net zoals Anderlecht nul op negen in play-off 1. “De Buffalo’s hebben te weinig gekregen in verhouding tot wat ze hebben laten zien. Zeker tegen Standard. Ze verdienden te winnen”, klonk het bij Gilles De Bilde. “En het voetbal is gewoon beter bij Gent, als je dat dan vergelijkt met Anderlecht. Dan moet je gewoon vaststellen dat Gent verder staat op dat gebied.” Degryse pikt in: “Ze proberen positief voetbal te brengen, al hebben ze zichzelf vaker de das omgedaan. Maar ze gaan nog wel wedstrijden winnen in de play-offs.”
 2. “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”
  VISTA!

  “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”

  In 1B volgt zaterdag om 16u de finale ontknoping. KV Mechelen speelde in de eerste promotiefinale 0-0 op het Kiel. Een op het eerste gezicht goeie uitgangspositie, al blijft het een dubbeltje op zijn kant. Voor Proximus-analist Wim De Coninck ligt het mentale voordeel in het kamp van Beerschot-Wilrijk. “KV Mechelen heeft het al drie keer laten liggen. Thuis tegen Union, op Lommel en ook zaterdag. Een half uur tegen tien man... Ze hebben veel te weinig gedurfd! Dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken zaterdag”, zegt hij in VISTA!. Bovendien moeten de Mechelaars het zaterdag stellen zonder hun topschutter Igor De Camargo. Hij is out met een knieblessure.
 1. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari
 2. Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"
  Play

  Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"