Chris Van Puyvelde.
Volledig scherm
Chris Van Puyvelde. © rv

Van Puyvelde: "Op UEFA-niveau vinden ze de Jupiler Pro League de beste opleidingscompetitie"

 1. “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”
  VISTA!

  “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”

  In 1B volgt zaterdag om 16u de finale ontknoping. KV Mechelen speelde in de eerste promotiefinale 0-0 op het Kiel. Een op het eerste gezicht goeie uitgangspositie, al blijft het een dubbeltje op zijn kant. Voor Proximus-analist Wim De Coninck ligt het mentale voordeel in het kamp van Beerschot-Wilrijk. “KV Mechelen heeft het al drie keer laten liggen. Thuis tegen Union, op Lommel en ook zaterdag. Een half uur tegen tien man... Ze hebben veel te weinig gedurfd! Dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken zaterdag”, zegt hij in VISTA!. Bovendien moeten de Mechelaars het zaterdag stellen zonder hun topschutter Igor De Camargo. Hij is out met een knieblessure.
 2. “Verschueren wordt aanzien als iemand van Anderlecht, Coucke niet. Vandaar die frustraties tegenover hem”
  VISTA!

  “Verschue­ren wordt aanzien als iemand van Anderlecht, Coucke niet. Vandaar die frustra­ties tegenover hem”

  “Coucke buiten.” Anderlecht-fans kwamen gisteren na de nederlaag tegen Antwerp samen voor de hoofdingang en keerden zich tegen de voorzitter. “Michael Verschueren krijgt niet de volle laag. Hij wordt op Anderlecht als een ‘Anderlechtman’ aanzien. Terwijl Coucke wordt aanzien als een buitenstaander, een zakenman, die de club gekocht heeft en die daar eigenlijk emotioneel geen verbondenheid mee heeft. En vandaar dat die frustratie groter is tegenover Coucke”, aldus Gilles De Bilde. Marc Degryse: “Plus de manier waarop hij het heeft aangepakt. Hoe hij met de mensen is omgegaan. En het interview van Hein Vanhaezebrouck heeft hem veel schade toegebracht. Dan kwam daar nog eens de thuisnederlaag tegen Club Brugge bij. Nu ook tegen een directe concurrente voor de vierde plaats. En dan komt dat allemaal naar boven: ‘Wat heeft Coucke in dat jaar eigenlijk gepresteerd?’”
 1. VISTA! met AA Gent-manager Louwagie: “Hebben lang getwijfeld over transfer Kaminski, zowel de voorzitter als ikzelf”
  VISTA!

  VISTA! met AA Gent-manager Louwagie: “Hebben lang getwijfeld over transfer Kaminski, zowel de voorzitter als ikzelf”

  De 25ste speeldag in de Jupiler Pro League behoort tot het verleden en er is weer heel wat om over na te kaarten. Zo kwamen Club Brugge en Anderlecht niet verder dan een gelijkspel en AA Gent deed misschien nog de slechtste zaak van allemaal door met 1-2 te verliezen van Moeskroen. Michel Louwagie, de manager van de Buffalo’s, gaf in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, tekst en uitleg bij de pijnlijke nederlaag van zijn ploeg. Hij kreeg het gezelschap van HLN-journalist en Gent-watcher Rudy Nuyens en Proximus Sports-analist Wim De Coninck. Niko Lainé leidde als moderator alles in goede banen.
 2. “Frank de Boer zette Vanheusden niet voor niets al in de basis bij Inter”
  VISTA!

  “Frank de Boer zette Vanheusden niet voor niets al in de basis bij Inter”

  Wie de Jonge Profvoetballer van het Jaar mag worden? Dan kiest Boskamp verrassend niet voor Yari Verschaeren maar voor Zinho Vanheusden. “Fantastisch, man! Dat het een aanvaller moet zijn, omdat ik van aanvallers houd? Vanheusden kan ontzettend hoog spelen, weet je dat? (lacht) Frank de Boer heeft hem niet voor niets op heel jonge leeftijd al in de ploeg van Inter gezet. Die speelde zo goed, weet je wel. Maar ja, dan moesten ze natuurlijk wel winnen bij Inter en is hij naar Standard gegaan. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat Martínez hem al bij de Rode Duivels had gehaald.”
 3. De Condé over nuchtere Genkse spelersgroep: “Soms is er iets te weinig enthousiasme”
  VISTA!

  De Condé over nuchtere Genkse spelers­groep: “Soms is er iets te weinig enthousias­me”

  Na de overtuigende zege op Sclessin (1-3) zorgde de Genkse spelersgroep voor een feestje in de kleedkamer. In VISTA! ging Dimitri de Condé, technisch directeur van de competitieleider, daar dieper op in. “Ik was er niet bij, want ik stond buiten. Maar het zou me niet verwonderen. Het gebeurt nochtans niet veel bij deze groep. Soms is er iets te weinig enthousiasme (lacht). Maar tegen Brugge was er ook al een feestje en nu weer, dus de sfeer zit goed. De neuzen staan in dezelfde richting. Het is een heel nuchtere groep - jongens die heel ‘down to earth’ zijn. Er zitten ook wel wat Scandinaviërs tussen, die van nature uit al wat koeler zijn.”
 1. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"

 2. Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijkste fases
  Play

  Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijk­ste fases