Chris Van Puyvelde.
Volledig scherm
Chris Van Puyvelde. © rv

Van Puyvelde: "Op UEFA-niveau vinden ze de Jupiler Pro League de beste opleidingscompetitie"

 1. Sonck onder de indruk van Ito en Genkse scouting: “Je gaat een gast halen in de Japanse tweede klasse en die presteert meteen”
  VISTA!

  Sonck onder de indruk van Ito en Genkse scouting: “Je gaat een gast halen in de Japanse tweede klasse en die presteert meteen”

  Ontpopt Junya Ito (26) zich tot het geheime wapen van Racing Genk in de titelstrijd? Tegen Anderlecht gooide de aalvlugge Japanner alvast hoge ogen. Ook Wesley Sonck is onder de indruk. “Je gaat een gast halen in de tweede klasse van Japan, en die presteert meteen. Kan je je dat voorstellen? Het zegt iets over de scouting van Genk. Genk heeft met Maehle, Trossard, Ito, Samatta, ... veel snelheid in de ploeg. En dat zien we bij Anderlecht eigenlijk te weinig”, aldus de gewezen aanvaller in VISTA!.
 2. De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen”
  VISTA!

  De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetbal­lend vermogen”

  Anderlecht begon na een reeks van 13 op 15 vol goede moed aan de play-offs, maar in de Genkse Luminus Arena volgde al op speeldag één een ontnuchtering (3-0). “Het luidde dat het bij Anderlecht veel beter ging na de winterstop. Maar je moet eens kijken tegen wie ze allemaal speelden, hé”, aldus VTM-analist Gilles De Bilde in VISTA!. “Dat is geen referentie geweest. Je moet rekenen op Verschaeren, een jongen van 17 jaar - op zijn creativiteit en op zijn impulsen. En je moet rekenen op de onvoorspelbaarheid van Bolasie. Dat zijn de enige twee. Daarachter zit het grote niets op dit moment. Dit heb ik nooit gezien. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen.”
 1. De Condé over nuchtere Genkse spelersgroep: “Soms is er iets te weinig enthousiasme”
  VISTA!

  De Condé over nuchtere Genkse spelers­groep: “Soms is er iets te weinig enthousias­me”

  Na de overtuigende zege op Sclessin (1-3) zorgde de Genkse spelersgroep voor een feestje in de kleedkamer. In VISTA! ging Dimitri de Condé, technisch directeur van de competitieleider, daar dieper op in. “Ik was er niet bij, want ik stond buiten. Maar het zou me niet verwonderen. Het gebeurt nochtans niet veel bij deze groep. Soms is er iets te weinig enthousiasme (lacht). Maar tegen Brugge was er ook al een feestje en nu weer, dus de sfeer zit goed. De neuzen staan in dezelfde richting. Het is een heel nuchtere groep - jongens die heel ‘down to earth’ zijn. Er zitten ook wel wat Scandinaviërs tussen, die van nature uit al wat koeler zijn.”