Henry en Martínez.
Volledig scherm
Henry en Martínez. © Photo News

"Op het moment dat Martínez is aangesteld, was er geen sprake van Thierry Henry"

 1. “Yari Verschaeren heeft ‘schijt aan de hele wereld’”
  VISTA!

  “Yari Verschae­ren heeft ‘schijt aan de hele wereld’”

  Als Johan Boskamp van één speler op Anderlecht nog kan genieten, is het Verschaeren wel. “Als je Verschaeren ziet lopen, hij heeft schijt aan de hele wereld”, zegt de Nederlander in onze voetbalwebcast VISTA! “Of het nu goed gaat of slecht gaat, hij doet zijn acties. Hij zet ze voor de goal, hij wil zelf scoren. Heerlijk. En dan ben je in je hoofd, op die leeftijd, zó sterk. Want normaal denk je: die jonge jongens gaan mee de dieperik in. Maar hij wordt alleen maar beter!”
 2. “Verschaeren is het lichtpunt bij Anderlecht”
  VISTA!

  “Verschae­ren is het lichtpunt bij Anderlecht”

  “In principe staan er genoeg offensieve spelers van Anderlecht op het veld. Je hebt Santini, Bakkali en Bolasie als de drie aanvallers”, vertelt Marc Degryse. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert pikt in: “Maar ze hebben minstens evenveel defensieve opdrachten als offensieve.” Opnieuw Degryse: “Ze hadden toch meer balbezit dan Antwerp, maar ze deden er te weinig mee. Dat is al lange tijd een probleem. Bakkali brengt te weinig, Zulj hebben we niet gezien. Bolasie ook niet, maar die maakt de winning goal. Verschaeren is gewoon het lichtpunt.”
 3. “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandigheden moet omgaan”
  VISTA!

  “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandig­he­den moet omgaan”

  “Club weet goed om te gaan met de druk. Ze hebben vorig jaar een grote stap gezet. Een voordeel ten opzichte van Genk? Dat vind ik wel”, klinkt het bij Marc Degryse in de VISTA!-studio. “Genk is toch een nieuwe ploeg, met een nieuwe mindset. Zij moeten voor het eerst met die omstandigheden omgaan. Dat is een test en daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. Terwijl ze bij Genk proberen te zeggen dat het geslaagd is als ze tweede worden”, aldus Degryse. Franky Van der Elst vervolgt: “Als Genk naast de titel grijpt, zal dat toch aanvoelen als een gemiste kans.” En wie wordt kampioen? Degryse en Van der Elst: “Genk.” Onze AA Gent-watcher Rudy Nuyens: “Club Brugge.”
 1. VISTA! met AA Gent-manager Louwagie: “Hebben lang getwijfeld over transfer Kaminski, zowel de voorzitter als ikzelf”
  VISTA!

  VISTA! met AA Gent-manager Louwagie: “Hebben lang getwijfeld over transfer Kaminski, zowel de voorzitter als ikzelf”

  De 25ste speeldag in de Jupiler Pro League behoort tot het verleden en er is weer heel wat om over na te kaarten. Zo kwamen Club Brugge en Anderlecht niet verder dan een gelijkspel en AA Gent deed misschien nog de slechtste zaak van allemaal door met 1-2 te verliezen van Moeskroen. Michel Louwagie, de manager van de Buffalo’s, gaf in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, tekst en uitleg bij de pijnlijke nederlaag van zijn ploeg. Hij kreeg het gezelschap van HLN-journalist en Gent-watcher Rudy Nuyens en Proximus Sports-analist Wim De Coninck. Niko Lainé leidde als moderator alles in goede banen.
 2. “De Champions League-campagne werd bij Club Brugge vaak als excuus gebruikt. Nu kan je dat bezwaarlijk nog hanteren”
  VISTA!

  “De Champions Lea­gue-campagne werd bij Club Brugge vaak als excuus gebruikt. Nu kan je dat bezwaar­lijk nog hanteren”

  Ook in de stadsderby tegen Cercle liet Club Brugge punten liggen (2-2). Blauw-zwart puurde uit de laatste vier matchen slechts vijf punten. “De Champions League-campagne was naar Belgische normen heel goed en werd veel als een soort excuus gebruikt”, vertelt analist Wim De Coninck in VISTA!. “De laatste weken kan je dat bezwaarlijk nog hanteren. Nu gaan ze inderdaad weer twee keer Europees moeten voetballen, terwijl er nog matchen tegen Genk en Anderlecht op de planning staan. De weken van de waarheid komen eraan.”
 1. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"

 2. Roef stond in schietkraam: “Moedeloos? Het gaat toch wel in die richting, ja”
  Play

  Roef stond in schiet­kraam: “Moedeloos? Het gaat toch wel in die richting, ja”