Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De mandekking van STVV onder de loep genomen: "Tegen Genk in zone verdedigen is mission impossible"

VISTA!Marc Brys had zijn spelers voor de derby tegen Racing Genk met een duidelijke missie het veld ingestuurd: mandekking over het hele veld. Ondanks de vele kansen van Genk, kon STVV toch nog een punt wegkapen uit de Luminus Arena. Ook in onze voetbalwebcast VISTA! werd de tactiek van Brys onder de loep genomen.

0 reacties

 1. “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”
  VISTA!

  “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”

  AA Gent heeft net zoals Anderlecht nul op negen in play-off 1. “De Buffalo’s hebben te weinig gekregen in verhouding tot wat ze hebben laten zien. Zeker tegen Standard. Ze verdienden te winnen”, klonk het bij Gilles De Bilde. “En het voetbal is gewoon beter bij Gent, als je dat dan vergelijkt met Anderlecht. Dan moet je gewoon vaststellen dat Gent verder staat op dat gebied.” Degryse pikt in: “Ze proberen positief voetbal te brengen, al hebben ze zichzelf vaker de das omgedaan. Maar ze gaan nog wel wedstrijden winnen in de play-offs.”
 2. VIDEO. Clement over Kompany in VISTA!: “Lijkt me héél moeilijke combinatie”
  VISTA!

  VIDEO. Clement over Kompany in VISTA!: “Lijkt me héél moeilijke combinatie”

  De coup van Anderlecht, dat Kompany als speler/coach aanstelde, vindt Clement erg positief voor het Belgische voetbal, maar hij vraagt zich af hoe die functie concreet gaat ingevuld worden. “Dat wordt alles behalve evident. Dan heb je al een heel sterke technische en medische staf nodig, die veel van je overneemt. Bovendien gaan de verwachtingen voor hem als speler enorm hoog liggen. Dat is een zware erfenis die je niet mag onderschatten. Het is niet dat hij hier plots niet één duel gaat verliezen hé... zo groot zijn die verschillen nu ook weer niet.”
 1. “Gek is dat Standard meer punten heeft, maar niet dichter aanleunt bij de top”
  VISTA!

  “Gek is dat Standard meer punten heeft, maar niet dichter aanleunt bij de top”

  Standard won gisteren dan wel op Cercle Brugge (1-2), echt overtuigend was het niet en zeker op verplaatsing blijven de elf van Michel Preud’homme geregeld onder hun niveau. Terwijl Wim De Coninck een mentaliteitsprobleem aankaart bij de Rouches, verbaast Stephan Keygnaert er zich in VISTA! over dat Standard op dit moment van de competitie meer punten heeft dan vorig seizoen zonder daarbij dichter tegen de leider aan te leunen. Oulare: “Twaalf punten gedeeld door twee, dat zijn er zes achter... Ik denk dat voor iedereen nog alles mogelijk is.”
 1. Koersdirecteur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"
  Play

  Koersdirec­teur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"

 2. EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’

  8 april