1. VIDEO. Clement over Kompany in VISTA!: “Lijkt me héél moeilijke combinatie”
  VISTA!

  VIDEO. Clement over Kompany in VISTA!: “Lijkt me héél moeilijke combinatie”

  De coup van Anderlecht, dat Kompany als speler/coach aanstelde, vindt Clement erg positief voor het Belgische voetbal, maar hij vraagt zich af hoe die functie concreet gaat ingevuld worden. “Dat wordt alles behalve evident. Dan heb je al een heel sterke technische en medische staf nodig, die veel van je overneemt. Bovendien gaan de verwachtingen voor hem als speler enorm hoog liggen. Dat is een zware erfenis die je niet mag onderschatten. Het is niet dat hij hier plots niet één duel gaat verliezen hé... zo groot zijn die verschillen nu ook weer niet.”
 1. VISTA!: “Als Club nog kampioen speelt, trekt Leko lange neus naar bestuur dat niet met hem wil doorgaan”
  VISTA!

  VISTA!: “Als Club nog kampioen speelt, trekt Leko lange neus naar bestuur dat niet met hem wil doorgaan”

  In onze voetbalwebcast VISTA! (herbeleef hieronder) blikken we in samenwerking met Proximus Sports terug op de achtste speeldag van play-off 1. Centrale gast is KV Mechelen-speler en deeltijds analist Tim Matthys. Hij krijgt het gezelschap van Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws en Gilles De Bilde, analist bij VTM Nieuws. Nicolas De Brabander is moderator met dienst. Een rondje langs elke play-off 1-club.
 2. “Leko voert een beetje zijn persoonlijke oorlog. Dat speelt mee bij de viering van de 2-1"
  VISTA!

  “Leko voert een beetje zijn persoonlij­ke oorlog. Dat speelt mee bij de viering van de 2-1"

  Veel stof om over na te kaarten in VISTA!. Hét gespreksonderwerp was uiteraard de Brugse zege tegen Racing Genk gisteravond (3-2). Opvallend bij de treffer van Openda (de 2-1) was de viering van Ivan Leko. “Leko voert een beetje zijn persoonlijke oorlog, hé”, aldus Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws. “Dat speelt mee. Hij weet dat het bestuur besloten heeft zijn contract niet te verlengen. Hij begrijpt dat niet.”
 3. “Als er vier à vijf spelers niet doen waar Preud’homme een hele week tekeningetjes heeft bij gemaakt, wordt hij zot”
  VISTA!

  “Als er vier à vijf spelers niet doen waar Preud’homme een hele week tekeninge­tjes heeft bij gemaakt, wordt hij zot”

  Standard blijft kwakkelen. De Rouches leden vrijdagavond een 2-3-nederlaag tegen AA Gent en blijven achter met 0 op 12. De mayonaise tussen trainer en spelers lijkt niet te pakken. “Preud’homme is iemand die vrij gestructureerd werkt”, zei Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, in VISTA!. “Hij wordt al een beetje ambetant als er één speler uit die structuur stapt. Als er vier à vijf niet doen waar hij een hele week tot middernacht tekeningetjes bij heeft gemaakt, wordt hij zot. En vooral omdat hij weet dat die gasten de kwaliteiten hebben.”
 1. “Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging”
  VISTA!

  “Trossard is veel volwasse­ner geworden toen Pozuelo wegging”

  Voor Johan Boskamp is Leandro Trossard een van de exponenten van het Genkse succes. “Het klinkt misschien gek, maar Trossard is veel volwassener geworden toen Pozuelo wegging. Clement heeft hem ook belangrijk gemaakt en hem de aanvoerdersband gegeven. Hem verantwoordelijkheden gegeven. En dan bewijst hij het helemaal, waardoor Trossard gaat groeien. Bovendien, en dat doet hij nu veel beter dan in het begin, is hij altijd aanspeelbaar. Ook wanneer hij tussen de linies gaat spelen. Waar het vroeger Pozuelo was die vaker de bal opeiste.”
 2. “Yari Verschaeren heeft ‘schijt aan de hele wereld’”
  VISTA!

  “Yari Verschae­ren heeft ‘schijt aan de hele wereld’”

  Als Johan Boskamp van één speler op Anderlecht nog kan genieten, is het Verschaeren wel. “Als je Verschaeren ziet lopen, hij heeft schijt aan de hele wereld”, zegt de Nederlander in onze voetbalwebcast VISTA! “Of het nu goed gaat of slecht gaat, hij doet zijn acties. Hij zet ze voor de goal, hij wil zelf scoren. Heerlijk. En dan ben je in je hoofd, op die leeftijd, zó sterk. Want normaal denk je: die jonge jongens gaan mee de dieperik in. Maar hij wordt alleen maar beter!”
 3. “Frank de Boer zette Vanheusden niet voor niets al in de basis bij Inter”
  VISTA!

  “Frank de Boer zette Vanheusden niet voor niets al in de basis bij Inter”

  Wie de Jonge Profvoetballer van het Jaar mag worden? Dan kiest Boskamp verrassend niet voor Yari Verschaeren maar voor Zinho Vanheusden. “Fantastisch, man! Dat het een aanvaller moet zijn, omdat ik van aanvallers houd? Vanheusden kan ontzettend hoog spelen, weet je dat? (lacht) Frank de Boer heeft hem niet voor niets op heel jonge leeftijd al in de ploeg van Inter gezet. Die speelde zo goed, weet je wel. Maar ja, dan moesten ze natuurlijk wel winnen bij Inter en is hij naar Standard gegaan. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat Martínez hem al bij de Rode Duivels had gehaald.”
 4. VISTA! met AA Gent-voorzitter Ivan De Witte: “Spelers vertelden me dat ze ons de beker gaan bezorgen”
  VISTA!

  VISTA! met AA Gent-voorzitter Ivan De Witte: “Spelers vertelden me dat ze ons de beker gaan bezorgen”

  De zesde speeldag van de play-offs behoort tot het verleden, hoog tijd om erop terug te blikken in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. Centrale gast was AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. Hij zag zijn ploeg een tot dusver een heel flauw parcours afwerken in play-off 1, maar staat woensdag voor de match van het jaar met de bekerfinale tegen KV Mechelen. Hij kreeg in onze studio het gezelschap van Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, en Marc Degryse, huisanalist bij deze krant. Moderator met dienst is Nicolas De Brabander.
 1. Centrale gast Dimitri de Condé in VISTA!: “Stilaan denken we dat Genk de titel verdient”
  VISTA!

  Centrale gast Dimitri de Condé in VISTA!: “Stilaan denken we dat Genk de titel verdient”

  Halfweg play-off 1 heeft Racing Genk een voorsprong van zes punten op Club Brugge. Kan blauw-zwart de Limburgers nog van de titel houden? Het was een van de gespreksonderwerpen in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. De centrale gast was Dimitri de Condé, technisch directeur van Genk. Ook analist Wesley Sonck en HLN-journalist Niels Poissonnier waren van de partij. Moderator Niko Lainé leidde het gesprek in goede banen.
 2. Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”
  VISTA!

  Onze chef voetbal: “Ik vind Thorup een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent”

  “AA Gent hoort een drama te zijn, geen blije selfie”, schreef Stephan Keygnaert onlangs. Onze chef voetbal verduidelijkt in de VISTA!-studio: “Ik verwijs dan altijd naar de twee fetisjtrainers van de voorzitter: Vanhaezebrouck en Preud’homme, waar de voorzitter een goede persoonlijke band mee had. En dat waren twee trainers die de club in beweging brachten, op zichzelf door wie ze waren en hoe ze zich gedroegen. Nu heeft Gent gekozen voor Thorup, die een goede trainer is en goede veldtrainingen geeft. Dat hoor je van alle spelers. Maar hij heeft niet wat Preud’homme en Vanhaezebrouck hadden: heel die club kunnen enthousiasmeren. Ik vind hem een beetje haaks staan op het DNA van AA Gent.”
 1. “Het voordeel van AA Gent ten opzichte van KV Mechelen is dat het in PO1 tegen goede tegenstanders heeft gespeeld”
  VISTA!

  “Het voordeel van AA Gent ten opzichte van KV Mechelen is dat het in PO1 tegen goede tegenstan­ders heeft gespeeld”

  D-day voor AA Gent woensdag. Bij winst in de bekerfinale tegen KV Mechelen is Europees voetbal volgend seizoen een feit. In VISTA! ging analist Marc Degryse dieper in op het mentale aspect. “Het voordeel van Gent is dat het in play-off 1 wel wedstrijden tegen goede tegenstanders heeft gespeeld. Mechelen heeft dan weer een goed gevoel omdat ze kampioen werden. Ze hebben geen wedstrijden meer verloren. Zij twijfelen ook niet.”
 2. Yannick Ferrera heeft in VISTA! boodschap voor spelers Anderlecht: “Je wordt goed betaald, dus vecht zodat je nog met eergevoel op vakantie kan gaan”
  VISTA!

  Yannick Ferrera heeft in VISTA! boodschap voor spelers Anderlecht: “Vecht zodat je nog met eergevoel op vakantie kunt”

  Er was alweer heel wat om over na te kaarten in VISTA!, de voetbalwebcast van Het Laatste Nieuws in samenwerking met Proximus Sports. Zo keerden de fans van Anderlecht zich vrijdagavond op Sclessin helemaal tegen hun eigen ploeg, verraste Antwerp Gent op eigen veld en maakte Genk de verhoudingen nogmaals duidelijk bovenin na een prima topper tegen Club Brugge.
 3. Clement ook volgend seizoen nog coach in Luminus Arena? “Genk zal niet vallen bij zijn vertrek, maar ik zie hem toch het liefst blijven”
  VISTA!

  Clement ook volgend seizoen nog coach in Luminus Arena? “Genk zal niet vallen bij zijn vertrek, maar ik zie hem toch het liefst blijven”

  De architect van de Genkse succesploeg: Philippe Clement (45). “Of ik bang ben om hem kwijt te geraken? Neen, want Genk zal niet vallen bij een vertrek van Pozuelo, Clement, een technisch directeur of een voorzitter. Daar geloof ik absoluut niet in. De club gaat overleven. Maar ik zie hem toch het liefste blijven”, klinkt het bij technisch directeur Dimitri de Condé in VISTA!.
 4. VISTA! met Trond Sollied over de veroordeling van Lokeren: “Het kost veel meer om te degraderen, dan om een nieuwe spits te kopen”
  VISTA!

  VISTA! met Trond Sollied over de veroorde­ling van Lokeren: “Het kost veel meer om te degraderen, dan om een nieuwe spits te kopen”

  De 28ste speeldag van de Jupiler Pro League behoort tot het verleden, tijd dus om na te kaarten in een nieuwe aflevering van VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. Centrale gast vandaag was niemand minder dan Trond Sollied, de Noor die eerder dit seizoen nog even aan de slag was bij Lokeren. Onder meer de veroordeling van zijn ex-team naar 1B kwam ter sprake, maar ook de laatste rechte lijn naar de play-offs en de spannende ontknoping in 1B kwamen aan bod. Sollied kreeg het gezelschap van Rudy Nuyens, voetbaljournalist bij Het Laatste Nieuws en Wim De Coninck, analist bij Proximus Sports. Nicolas De Brabander leidde alles in goede banen.
 1. De Condé blijft ondanks zes punten bonus realistisch: “Er kan nog heel veel gebeuren, ook in emoties”
  VISTA!

  De Condé blijft ondanks zes punten bonus realis­tisch: “Er kan nog heel veel gebeuren, ook in emoties”

  Ondanks een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Club Brugge blijft Dimitri de Condé nuchter. “Na de wedstrijd op Standard heb ik voor de eerste keer gezegd -en nogmaals: da’s totaal niet om arrogant te zijn- dat wij de titel wel zouden verdienen”, aldus de technisch directeur van Genk in VISTA!. “Of we die uiteindelijk gaan halen, dat weten we niet. Het zijn nog vijf wedstrijden, er kan nog heel veel gebeuren. Ook in emoties, maar we hebben die emoties wel goed onder controle gehad het hele seizoen.”
 2. De Condé over nuchtere Genkse spelersgroep: “Soms is er iets te weinig enthousiasme”
  VISTA!

  De Condé over nuchtere Genkse spelers­groep: “Soms is er iets te weinig enthousias­me”

  Na de overtuigende zege op Sclessin (1-3) zorgde de Genkse spelersgroep voor een feestje in de kleedkamer. In VISTA! ging Dimitri de Condé, technisch directeur van de competitieleider, daar dieper op in. “Ik was er niet bij, want ik stond buiten. Maar het zou me niet verwonderen. Het gebeurt nochtans niet veel bij deze groep. Soms is er iets te weinig enthousiasme (lacht). Maar tegen Brugge was er ook al een feestje en nu weer, dus de sfeer zit goed. De neuzen staan in dezelfde richting. Het is een heel nuchtere groep - jongens die heel ‘down to earth’ zijn. Er zitten ook wel wat Scandinaviërs tussen, die van nature uit al wat koeler zijn.”
 3. “Zeven speeldagen schorsing voor Malinovskyi? Veel te zware straf”
  VISTA!

  “Zeven speeldagen schorsing voor Malinovs­kyi? Veel te zware straf”

  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zeven wedstrijden schorsing gevorderd voor Ruslan Malinovskyi. “Dat is wat mij betreft een veel te zware straf”, vertelde Gilles De Bilde in de VISTA!-studio. “Ik heb als ex-speler niet het gevoel dat hij de intentie heeft om Verstraete te raken of te kwetsen. Ik vernam daarnet dat het gaat om advocaten die die beslissing nemen. En dat zijn mensen die toch misschien net iets minder voeling hebben met het voetbalmilieu, of met hetgeen er op het veld gebeurt.” Marc Degryse vult aan: “Alle voetballers, waarmee ik aan tafel heb gezeten, waren overtuigd dat het pech was. In het vallen raakt hij het gezicht van Verstraete. Maar ik vreesde ook dat, als er iemand moet oordelen die dat anders ziet, dat die gaat oordelen dat het bewust is. En dan krijg je een straf.”
 4. “Verschueren wordt aanzien als iemand van Anderlecht, Coucke niet. Vandaar die frustraties tegenover hem”
  VISTA!

  “Verschue­ren wordt aanzien als iemand van Anderlecht, Coucke niet. Vandaar die frustra­ties tegenover hem”

  “Coucke buiten.” Anderlecht-fans kwamen gisteren na de nederlaag tegen Antwerp samen voor de hoofdingang en keerden zich tegen de voorzitter. “Michael Verschueren krijgt niet de volle laag. Hij wordt op Anderlecht als een ‘Anderlechtman’ aanzien. Terwijl Coucke wordt aanzien als een buitenstaander, een zakenman, die de club gekocht heeft en die daar eigenlijk emotioneel geen verbondenheid mee heeft. En vandaar dat die frustratie groter is tegenover Coucke”, aldus Gilles De Bilde. Marc Degryse: “Plus de manier waarop hij het heeft aangepakt. Hoe hij met de mensen is omgegaan. En het interview van Hein Vanhaezebrouck heeft hem veel schade toegebracht. Dan kwam daar nog eens de thuisnederlaag tegen Club Brugge bij. Nu ook tegen een directe concurrente voor de vierde plaats. En dan komt dat allemaal naar boven: ‘Wat heeft Coucke in dat jaar eigenlijk gepresteerd?’”
 1. Play-off 1-barometer: Club favoriet, terwijl Antwerp, Anderlecht en Gent uitgespeeld lijken
  VISTA!

  Play-off 1-barometer: Club favoriet, terwijl Antwerp, Anderlecht en Gent uitge­speeld lijken

  In VISTA!, onze voetbalwebcast, pakken we uit met een wekelijkse play-off 1-barometer. Daarin schatten moderatoren Nicolas De Brabander en Niko Lainé met hun gasten de titelkansen per club in. Ook vandaag was dat het geval - speeldag 3 in play-off 1 is volop aan de gang - en er is toch wel een opvallende conclusie te trekken. In vergelijking met vorige week verwisselden de beste kaarten van hand. Volgens ons VISTA!-panel is Club Brugge, dat vanavond Standard ontvangt, de favoriet voor de landstitel. Blauw-zwart (45%) nam die rol over van Racing Genk (35%) , nog steeds leider met op dit moment vier punten meer dan Club.
 2. “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”
  VISTA!

  “Anderlecht en Gent hebben nul op negen in play-off 1. Maar het voetbal bij de Buffalo’s is beter”

  AA Gent heeft net zoals Anderlecht nul op negen in play-off 1. “De Buffalo’s hebben te weinig gekregen in verhouding tot wat ze hebben laten zien. Zeker tegen Standard. Ze verdienden te winnen”, klonk het bij Gilles De Bilde. “En het voetbal is gewoon beter bij Gent, als je dat dan vergelijkt met Anderlecht. Dan moet je gewoon vaststellen dat Gent verder staat op dat gebied.” Degryse pikt in: “Ze proberen positief voetbal te brengen, al hebben ze zichzelf vaker de das omgedaan. Maar ze gaan nog wel wedstrijden winnen in de play-offs.”
 3. VISTA! met Gilles De Bilde en Marc Degryse: “Een jaar geleden leek Coucke wel ‘God de vader’, nu willen de supporters hem al niet meer”
  VISTA!

  VISTA! met Gilles De Bilde en Marc Degryse: “Een jaar geleden leek Coucke wel ‘God de vader’, nu willen de supporters hem al niet meer”

  Hét gespreksonderwerp van VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, was uiteraard de malaise bij Anderlecht. De Brusselaars begonnen met drie nederlagen aan play-off 1 en dreigen voor het eerst in 55 jaar naast Europees voetbal te grijpen. Ex-Anderlecht-spelers Marc Degryse en Gilles De Bilden lieten hun licht schijnen over de moeilijke situatie bij paars-wit.
 4. De Bilde: “Als Antwerp op achterstand komt, is er geen alternatief”
  VISTA!

  De Bilde: “Als Antwerp op achter­stand komt, is er geen alterna­tief”

  Antwerp begon aan play-off 1 met een nederlaag tegen Standard. In VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports, werd besproken wat de ‘Great Old’ nog kan betekenen in het slot van de competitie om de titel. “Op het veld van Club Brugge heeft Antwerp geen poot aan de grond gehad. Ze hebben vanaf de eerste minuut achter de feiten aangehold”, stelde onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier. “De vraag bij Antwerp is altijd: wat als ze op achterstand komen?”, ging Proximus-analist Wesley Sonck voort. “Het is toch duidelijk dat ze altijd op hun power teren.” Volgens analist Gilles De Bilde is dat ook het probleem bij de ploeg van Bölöni. “Als Antwerp op achterstand komt, is er geen alternatief.”
 1. De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen”
  VISTA!

  De Bilde: “Dit heb ik nooit gezien bij Anderlecht. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetbal­lend vermogen”

  Anderlecht begon na een reeks van 13 op 15 vol goede moed aan de play-offs, maar in de Genkse Luminus Arena volgde al op speeldag één een ontnuchtering (3-0). “Het luidde dat het bij Anderlecht veel beter ging na de winterstop. Maar je moet eens kijken tegen wie ze allemaal speelden, hé”, aldus VTM-analist Gilles De Bilde in VISTA!. “Dat is geen referentie geweest. Je moet rekenen op Verschaeren, een jongen van 17 jaar - op zijn creativiteit en op zijn impulsen. En je moet rekenen op de onvoorspelbaarheid van Bolasie. Dat zijn de enige twee. Daarachter zit het grote niets op dit moment. Dit heb ik nooit gezien. Iedere wedstrijd verbaas ik mij over het gebrek aan voetballend vermogen.”
 2. Sonck onder de indruk van Ito en Genkse scouting: “Je gaat een gast halen in de Japanse tweede klasse en die presteert meteen”
  VISTA!

  Sonck onder de indruk van Ito en Genkse scouting: “Je gaat een gast halen in de Japanse tweede klasse en die presteert meteen”

  Ontpopt Junya Ito (26) zich tot het geheime wapen van Racing Genk in de titelstrijd? Tegen Anderlecht gooide de aalvlugge Japanner alvast hoge ogen. Ook Wesley Sonck is onder de indruk. “Je gaat een gast halen in de tweede klasse van Japan, en die presteert meteen. Kan je je dat voorstellen? Het zegt iets over de scouting van Genk. Genk heeft met Maehle, Trossard, Ito, Samatta, ... veel snelheid in de ploeg. En dat zien we bij Anderlecht eigenlijk te weinig”, aldus de gewezen aanvaller in VISTA!.
 3. “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandigheden moet omgaan”
  VISTA!

  “Club heeft een voordeel ten opzichte van Genk, dat voor het eerst met deze omstandig­he­den moet omgaan”

  “Club weet goed om te gaan met de druk. Ze hebben vorig jaar een grote stap gezet. Een voordeel ten opzichte van Genk? Dat vind ik wel”, klinkt het bij Marc Degryse in de VISTA!-studio. “Genk is toch een nieuwe ploeg, met een nieuwe mindset. Zij moeten voor het eerst met die omstandigheden omgaan. Dat is een test en daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. Terwijl ze bij Genk proberen te zeggen dat het geslaagd is als ze tweede worden”, aldus Degryse. Franky Van der Elst vervolgt: “Als Genk naast de titel grijpt, zal dat toch aanvoelen als een gemiste kans.” En wie wordt kampioen? Degryse en Van der Elst: “Genk.” Onze AA Gent-watcher Rudy Nuyens: “Club Brugge.”
 1. “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”
  VISTA!

  “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”

  In 1B volgt zaterdag om 16u de finale ontknoping. KV Mechelen speelde in de eerste promotiefinale 0-0 op het Kiel. Een op het eerste gezicht goeie uitgangspositie, al blijft het een dubbeltje op zijn kant. Voor Proximus-analist Wim De Coninck ligt het mentale voordeel in het kamp van Beerschot-Wilrijk. “KV Mechelen heeft het al drie keer laten liggen. Thuis tegen Union, op Lommel en ook zaterdag. Een half uur tegen tien man... Ze hebben veel te weinig gedurfd! Dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken zaterdag”, zegt hij in VISTA!. Bovendien moeten de Mechelaars het zaterdag stellen zonder hun topschutter Igor De Camargo. Hij is out met een knieblessure.
 2. “Je voelt dat Club Brugge aan het komen is”
  VISTA!

  “Je voelt dat Club Brugge aan het komen is”

  Club Brugge maakte gisteren indruk op het veld van Eupen. Niet alleen met 0-4-cijfers, ook met dwingend voetbal. De Coninck in onze voetbalwebcast VISTA!: “Veel volk in de zestien, snelle balwisselingen, een zeer goede Vlietinck op rechts die het daar veel beter doet dan Dennis. De score kon nog groter geweest zijn”, aldus Proximus-analist Wim De Coninck. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, treedt De Coninck bij. “Je voelt dat Brugge aan het komen is. Het momentum ligt bij hen, terwijl Genk het net moeilijk heeft.” De Coninck: “Het wordt spannend.”
 3. Sollied vindt dat Club Brugge meer kwaliteit in huis heeft dan Genk: “Ze hebben alles. Hun selectie is in balans”
  VISTA!

  Sollied vindt dat Club Brugge meer kwaliteit in huis heeft dan Genk: “Ze hebben alles. Hun selectie is in balans”

  Voor Trond Sollied bestaat er geen twijfel: Club Brugge heeft de beste kern in ons land. Dat verklaarde de Noor vandaag in VISTA!. “Beter dan Genk. Ze hebben alles: power, techniek, snelheid én ze hebben ervaring in belangrijke wedstrijden. Dat is een beetje de succesfactor van Club Brugge. Ze hebben een kern samengesteld die in balans is. Er is continuïteit.”
 4. “Gek is dat Standard meer punten heeft, maar niet dichter aanleunt bij de top”
  VISTA!

  “Gek is dat Standard meer punten heeft, maar niet dichter aanleunt bij de top”

  Standard won gisteren dan wel op Cercle Brugge (1-2), echt overtuigend was het niet en zeker op verplaatsing blijven de elf van Michel Preud’homme geregeld onder hun niveau. Terwijl Wim De Coninck een mentaliteitsprobleem aankaart bij de Rouches, verbaast Stephan Keygnaert er zich in VISTA! over dat Standard op dit moment van de competitie meer punten heeft dan vorig seizoen zonder daarbij dichter tegen de leider aan te leunen. Oulare: “Twaalf punten gedeeld door twee, dat zijn er zes achter... Ik denk dat voor iedereen nog alles mogelijk is.”
 1. VISTA! met Karel Geraerts: “Ik denk dat Genk het op zijn heupen krijgt. Eenmaal Pozuelo weg is, gaan ze loos”
  VISTA!

  VISTA! met Karel Geraerts: “Ik denk dat Genk het op zijn heupen krijgt. Eenmaal Pozuelo weg is, gaan ze loos”

  Met ex-Rode Duivel Karel Geraerts, momenteel aan de slag bij Eleven Sports en ook in de weer met de begeleiding van individuele jeugdspelers, blikten we vandaag in onze voetbalwebcast VISTA! terug op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League. Geraerts kreeg vanmiddag gezelschap van huisanalist Marc Degryse en Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws. Nicolas De Brabander van Proximus Sports leidde alles in goede banen.
 2. Oulare: “Preud’homme zag het al en ik nog niet”
  VISTA!

  Oulare: “Preud’homme zag het al en ik nog niet”

  Of er een verschil is tussen de Preud’homme van Club Brugge en die van Standard, wil Stephan Keygnaert in VISTA! weten van centrale gast Obbi Oulare. Wim De Coninck formuleert de vraag anders: “Of is er een verschil tussen Obbi Oulare bij Brugge en Standard?” Oulare, van wie Keygnaert weet dat hij op Jan Breydel wel eens clashte met Preud’homme: “Ik was toen nog jong en onwetend. Wou altijd spelen. En ja, de coach zag het al en ik nog niet. Dat is nu wel allemaal een beetje veranderd. Maar de coach niet. Hij wil elke match winnen en als dat niet het geval is, dan is hij niet blij.”