Jaarmarkt Vilvoorde 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaarmarkt Vilvoorde 2019. © Lukas

Zo ziet de (coronaproof) jaarmarkt er dit jaar uit: Pjeirefretters wandeling, escapegame, smoutebollen en etalages die nostalgie oproepen

vilvoordeAl voor het tweede jaar op rij gaat de jaarmarkt in Vilvoorde niet door. De stad organiseert wel een alternatieve jaarmarkt. Het zal natuurlijk anders zijn dan andere jaren, maar de coronaproof activiteiten kunnen toch de zo typische fijne sfeer oproepen. “Het organiseren van deze alternatieve editie was boeiend, maar we hopen dat dit de laatste keer was.”

 1. “Geen seconde overwogen kassa mee te geven, al hadden ze mes.” Uitbaatster Spolly’s Ting werkt overvallers eigenhandig buiten
  PREMIUM
  Vilvoorde
  1

  “Geen seconde overwogen kassa mee te geven, al hadden ze mes.” Uitbaat­ster Spolly’s Ting werkt overval­lers eigenhan­dig buiten

  Peggy Spolspoel, eigenares van interieurspullenwinkel Spolly’s Ting in de Leuvensestraat in Vilvoorde, werd maandag het slachtoffer van een drieste overval. Eén van de daders viel haar aan met een mes, zij ging hen te lijf met haar vuisten. “Ik kon de daders nadien perfect beschrijven aan de politie, net voor ik neerzeeg”, vertelt ze. “Ze hebben heel wat blauwe plekken nu.”
 1. Noura Firoud trouwde met twee Syriëstrijders, en belandt uiteindelijk zelf voor de rechter: “Ik werd opgesloten, mishandeld en verkracht!”
  Vilvoorde

  Noura Firoud trouwde met twee Syriëstrij­ders, en belandt uiteinde­lijk zelf voor de rechter: “Ik werd opgesloten, mishandeld en verkracht!”

  Noura Firoud, een van de bekendste Belgische Syriëstrijdsters, heeft voor de Brusselse correctionele rechtbank de vrijspraak gevraagd. Eerder kreeg ze bij verstek 5 jaar cel omdat ze met een Syriëstrijder getrouwd was en zich zo ‘actief den dienst stelde van I.S.’ Haar versie van de feiten klonk echter heel anders, al geloofde het federaal parket er niet veel van. “Ik krijg een ongemakkelijk gevoel bij u”, klonk het.
 1. Mama of papa? Ouders doen confronterend experiment met kinderen
  Play

  Mama of papa? Ouders doen confronte­rend experiment met kinderen

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs