Schepencollege en burgemeester van Vilvoorde
Volledig scherm
Schepencollege en burgemeester van Vilvoorde © André Thys

Weinig middelen, maar toch ambitieus klimaatplan in Vilvoorde

VilvoordeDe Vilvoordse gemeenteraad keurde op maandag 23 november zijn klimaatplan goed. De stad wil de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% terugdringen ten opzichte van 2011. Ze trekken de reducerende maatregelen van het vorige klimaatplan door tot 2030 en brengen extra maatregelen aan om in te spelen op de klimaatveranderingen van de naderende toekomst. Maar ze zijn duidelijk: “We hebben weinig middelen en kunnen dit niet alleen.”

 1. Vilvoordse burgemeester Hans Bonte boos: “Lijsten die gemeenten krijgen om inwoners in quarantaine te controleren, volstaan niet”
  22

  Vilvoordse burgemees­ter Hans Bonte boos: “Lijsten die gemeenten krijgen om inwoners in quarantai­ne te controle­ren, volstaan niet”

  De lijsten die de gemeenten krijgen om hun inwoners in quarantaine te controleren, volstaan niet. "Je kunt er geen risicoanalyse mee maken en er is geen extra personeel om iedereen te controleren", zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) in De Standaard. “Je kan zelfs de leeftijd niet zien en of die persoon naar het buitenland ging.”
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut