Schepencollege en burgemeester van Vilvoorde
Volledig scherm
Schepencollege en burgemeester van Vilvoorde © André Thys

Weinig middelen, maar toch ambitieus klimaatplan in Vilvoorde

VilvoordeDe Vilvoordse gemeenteraad keurde op maandag 23 november zijn klimaatplan goed. De stad wil de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% terugdringen ten opzichte van 2011. Ze trekken de reducerende maatregelen van het vorige klimaatplan door tot 2030 en brengen extra maatregelen aan om in te spelen op de klimaatveranderingen van de naderende toekomst. Maar ze zijn duidelijk: “We hebben weinig middelen en kunnen dit niet alleen.”

  1. Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeelsuitval door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”
    PREMIUM
    Vlaamse rand rond Brussel

    Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeels­uit­val door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”

    Amper één week zijn de scholen weer open na de verlengde kerstvakantie en nu al is duidelijk dat het – nog maar eens – moeilijke weken voor leerlingen, leerkrachten en directies zullen worden. Het stijgend aantal afwezige leerkrachten dwingt directies opnieuw tot creativiteit. Vijf directeurs van scholen in de rand rond Brussel schetsen de situatie.