Elien Deneut, vroedvrouw bij AZ Jan Portaels, met haar vaccinatiekaart.
Volledig scherm
Elien Deneut, vroedvrouw bij AZ Jan Portaels, met haar vaccinatiekaart. © rv

Vroedvrouw Elien krijgt vaccin: “Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt”

VilvoordeVroedvrouw Elien Deneut (26) krijgt haar eerste prik tegen corona. Ze ging tot twee keer de strijd aan tegen het virus op de corona-afdelingen in AZ Jan Portaels in Vilvoorde.

 1. Kan het contrast nog groter? Vilvoordse vroedvrouwen Elien en Sara ruilen baby’s in voor coronavirus
  PREMIUM

  Kan het contrast nog groter? Vilvoordse vroedvrou­wen Elien en Sara ruilen baby’s in voor coronavi­rus

  Elien Deneut (26) en Sara Louckx (35) zijn vroedvrouwen bij AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Sinds enkele weken maakten ze de overstap van de dienst materniteit naar de COVID-19-afdelingen. “In 2019 maakte ik 70 tot 80 bevallingen mee. Nu heb ik een wonde op mijn gezicht van de maskers die we hele dagen dragen. Maar aan het einde van de dag ga ik voldaan naar huis”, zegt Elien.
 2. Deze jonge vroedvrouw werd hét gezicht van de Covidafdeling in Vilvoorde: “Een derde keer gaan helpen? Ik kan niet meer, maar wellicht doe ik het toch”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Deze jonge vroedvrouw werd hét gezicht van de Covidafde­ling in Vilvoorde: “Een derde keer gaan helpen? Ik kan niet meer, maar wellicht doe ik het toch”

  Een van de meest opvallende figuren van het afgelopen jaar is onmiskenbaar Elien Deneut (26) uit Vilvoorde. Van vroedvrouw op de dienst materniteit in AZ Jan Portaels in Vilvoorde schakelde ze zonder twijfelen en zelfs tot twee keer toe over naar de covidafdeling van datzelfde ziekenhuis. Voor ze het goed en wel besefte, was ze de spreekbuis van de zorgverleners in heel Vlaanderen. Ze behoort zonder enige twijfel tot de 20 van 2020! Wij videochatten met haar en kat Gaston over het afgelopen jaar. “Het was een enorme rollercoaster, en ik ben mezelf meermaals tegengekomen. Maar ik ben vooral heel dankbaar voor deze ervaring.”
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"