Jongeren hielpen afgelopen week in Verviers als vrijwilligers. Ze waren danig onder de indruk
Volledig scherm
Jongeren hielpen afgelopen week in Verviers als vrijwilligers. Ze waren danig onder de indruk © RV

Vrijdag trekken jongeren en begeleiders voor tweede maal naar Verviers met bakfiets, stroom generator en koffie

vilvoordeWie mee spullen wil inzamelen ten voordele van de slachtoffers van de watersnood in Verviers kunnen dat morgen (donderdag) opnieuw in het Hanssenspark komen doen. The18 Vilvoorde, een project gedragen door RISO Vlaams-Brabant, Groep Intro, JAC, VDAB, Stad Vilvoorde en ESF, gaat vrijdag met vrijwilligers naar Verviers om te helpen.

 1. Hoge energieprijzen spelen curlinghal voorlopig maar weinig parten: “De onzekere toekomst houdt ons wel uit onze slaap”
  PREMIUM
  Elewijt

  Hoge energie­prij­zen spelen curlinghal voorlopig maar weinig parten: “De onzekere toekomst houdt ons wel uit onze slaap”

  Twee weken geleden werd het curlingseizoen op gang ‘geveegd’ in de curlinghal in Elewijt. Bij Curling Club Zemst hopen ze door de hoge energieprijzen dat het een zonnige winter wordt, want het ijs wordt voornamelijk gekoeld met zonne-energie. “Voorlopig hebben we nog geen grote uitgaven aan energie moeten doen, maar de onzekere toekomst zorgt er wel voor dat we geen zotte dingen zullen doen”, klinkt het.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 3. Kinderdagverblijf KaDeeke slaakt noodkreet door aanhoudend personeelstekort: “Ouders moeten vaak elders opvang zoeken”
  PREMIUM
  vilvoorde

  Kinderdag­ver­blijf KaDeeke slaakt noodkreet door aanhoudend personeels­te­kort: “Ouders moeten vaak elders opvang zoeken”

  Kinderdagverblijf KaDeeke van Zorgbedrijf Vilvoorde trekt aan de alarmbel. “We moeten bijna standaard één dag per week een leefgroep sluiten omdat we te weinig personeel hebben. Dit is al sinds oktober 2021 aan de gang en geraakt maar niet opgelost”, klinkt het bij Elke Lauwers. “Maar aan kwaliteit inboeten, doen we zeker niet mee.”