De toekomstige uitbaters van 'Het Speelboerderijtje': Christine Bertens en haar man Rainier, met dochter Evelyn Braem en haar drie dochters Bau, Mila en Hailey.
Volledig scherm
De toekomstige uitbaters van 'Het Speelboerderijtje': Christine Bertens en haar man Rainier, met dochter Evelyn Braem en haar drie dochters Bau, Mila en Hailey. © Lukas

Voormalige ranch krijgt tweede leven

De vroegere site van de ranch St. Ann in Koningslo krijgt een nieuw leven. Er komt een kinderdagverblijf met 45 opvangplaatsen, een binnen- en buitenspeeltuin én een kinderboerderij. “We willen iets creëren voor de mensen van onze wijk”, zeggen Christine Bertens en dochter Evelyn Braem, die ‘Het Speelboerderijtje’ samen gaan uitbaten.

 1. Machelen en Vilvoorde schakelen over op avondklok: “Van 22 uur tot 6 uur blijft iedereen binnen”
  Play
  Vilvoorde/Machelen

  Machelen en Vilvoorde schakelen over op avondklok: “Van 22 uur tot 6 uur blijft iedereen binnen”

  Dinsdag heeft de Vlaamse regering nieuwe, striktere maatregelen aangekondigd. Deze zouden vanaf vrijdag ingaan. Vilvoords burgemeester Hans Bonte besluit sneller te schakelen, en de maatregelen versneld in te voeren. “Anders verliezen we echt te veel tijd”, reageert Bonte (sp.a). Daarnaast wordt in Vilvoorde en Machelen boven op de afgekondigde maatregelen, ook de avondklok wordt vervroegd: je mag er niet meer buiten komen tussen 22 uur en 6 uur.
 2. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”