Houssien Elouassaki, met wie Firoud getrouwd was.
Volledig scherm
Houssien Elouassaki, met wie Firoud getrouwd was. © kos

Vilvoordse Syriëstrijdster pas in mei voor rechter

VilvoordeDe teruggekeerde Syriëstrijdster Noura Firoud zal zich pas op 6 mei moeten verantwoorden voor de Brusselse correctionele rechtbank. Die had haar in februari 2019 al bij verstek tot vijf jaar cel veroordeeld, maar Firoud verbleef op dat moment nog in Syrië en was spoorloos. In augustus bood ze zich aan bij de Turkse autoriteiten, waarna ze midden oktober werd overgebracht naar België.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Zo ziet de (coronaproof) jaarmarkt er dit jaar uit: Pjeirefretters wandeling, escapegame, smoutebollen en etalages die nostalgie oproepen
  PREMIUM
  vilvoorde

  Zo ziet de (corona­proof) jaarmarkt er dit jaar uit: Pjeirefret­ters wandeling, escapegame, smoutebol­len en etalages die nostalgie oproepen

  Al voor het tweede jaar op rij gaat de jaarmarkt in Vilvoorde niet door. De stad organiseert wel een alternatieve jaarmarkt. Het zal natuurlijk anders zijn dan andere jaren, maar de coronaproof activiteiten kunnen toch de zo typische fijne sfeer oproepen. “Het organiseren van deze alternatieve editie was boeiend, maar we hopen dat dit de laatste keer was.”
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"