Houssien Elouassaki, met wie Firoud getrouwd was.
Volledig scherm
Houssien Elouassaki, met wie Firoud getrouwd was. © kos

Vilvoordse Syriëstrijdster niet meer onder elektronisch toezicht

VilvoordeDe teruggekeerde Syriëstrijdster Noura Firoud staat niet langer onder elektronisch toezicht. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Firoud was in februari 2019 bij verstek tot vijf jaar cel veroordeeld, maar Firoud verbleef op dat moment nog in Syrië en was spoorloos. In augustus bood ze zich aan bij de Turkse autoriteiten, waarna ze midden oktober werd overgebracht naar België.

 1. “Wat is die rode troep in onze tuin?”: Machelaars vragen onderzoek naar mogelijke kerosineneerslag door druk vliegverkeer
  PREMIUM
  Machelen

  “Wat is die rode troep in onze tuin?”: Machelaars vragen onderzoek naar mogelijke kerosine­neer­slag door druk vliegver­keer

  Inwoners van Machelen maken zich zorgen over een rode stof die ze al enkele weken in hun tuinen aantreffen. Dat ze het vuile goedje net ontdekken wanneer er meer vliegtuigen boven hun woningen vliegen, doet hen vermoeden dat het om kerosine gaat. De inwoners vragen dat de gemeente de stof onderzoekt. De gemeente op haar beurt zegt de zaak ernstig te nemen, maar vraagt geduld.
 2. Applaus, tranen van geluk en onzekerheid bij sans-papiers na opschorting hongerstaking: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”
  PREMIUM
  Brussel

  Applaus, tranen van geluk en onzeker­heid bij sans-pa­piers na opschor­ting hongersta­king: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”

  Applaus, vele woorden van dank voor de hulpverleners en vooral veel tranen van geluk. De honger- en dorststaking in de Begijnhofkerk is woensdagnamiddag met een emotionele ontlading opgeschort. Wekenlang aten de sans-papiers niet, dagenlang werd er niet gedronken. Maar de vreugde moest al snel ook weer plaatsruimen voor onzekerheid.