De CAT-site Vilvoorde is een van de zones die volgens Bonte versneld op PFOS gecontroleerd moeten worden.
Volledig scherm
De CAT-site Vilvoorde is een van de zones die volgens Bonte versneld op PFOS gecontroleerd moeten worden. © Marc Baert

Vilvoorde vraagt OVAM om versneld tien mogelijk met PFOS vervuilde sites te onderzoeken

VilvoordeHet stadsbestuur van Vilvoorde vraagt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) om tien percelen die mogelijk met PFOS vervuild zijn bij hoogdringendheid te analyseren. In heel Vilvoorde zijn 205 percelen mogelijk vervuild met PFOS, maar Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Vooruit) wil tien ervan snel laten controleren omdat ze in woongebieden liggen of omdat er bouwplannen zijn.

  1. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
    PREMIUM
    Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

    Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

    De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”