Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Vilvoorde ontvangt Belgisch kampioenschap oriëntatielopen sprint

VilvoordeHet Belgisch kampioenschap oriëntatielopen sprint vond vandaag plaats in Houtem. Het parcours begon en eindigde in SBS De Groene Planeet. In totaal waren er 291 deelnemers en zo’n 22 ploegen aanwezig.

 1. Vlaanderen pompt 2 miljoen in groene projecten Vlaamse Rand: ook geld voor Zavelbos dat op nippertje van sloop gered werd
  Zaventem/Vilvoorde/Hoeilaart

  Vlaanderen pompt 2 miljoen in groene projecten Vlaamse Rand: ook geld voor Zavelbos dat op nippertje van sloop gered werd

  In de Vlaamse Rand komen zowat zeventig voetbalvelden aan extra toegankelijk groen bij. Ministers Zuhal Demir en Ben Weyts maken voor negen projecten 2 miljoen euro vrij. In onze regio gaat geld naar projecten in Vilvoorde, Hoeilaart en Zaventem, waaronder ook naar het Zavelbos in Sterrebeek. Dat bos werd vorig jaar nog op het nippertje van de sloop gered en zal binnenkort uitgebreid worden.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.