Vlnr: schepen Tine Paredis, gids Annie Myten en schepen Moad El Boudaati.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: schepen Tine Paredis, gids Annie Myten en schepen Moad El Boudaati. © Margo Koekoekx

Vilvoorde gaat samenwerking aan met Street Art Cities, dé internationale applicatie waar kunst en verhaal centraal staan: “Hebben meer dan 50 street art-werken, en volgende locatie is al in zicht”

VilvoordeVilvoorde sluit zich aan bij Street Art Cities, een internationaal platform waarop enkel de knapste street art-werken verzameld staan. De kern van deze groep situeert zich in Nederland en België, maar rijkt wel 90 landen en 750 steden ver en is goed voor 30.000 werken. “Absoluut terecht dat Vilvoorde een plek op het platform krijgt, Vilvoorde is een van de steden waar men street art omhoog hevelde tot kunst”, klinkt het. 

 1. Natuurpunt maakt statement met opruimactie na aanhoudend vandalisme in Peutiebos: “Doorn in oog van vrijwilligers die bos onderhouden”
  PREMIUM
  Machelen

  Natuurpunt maakt statement met opruimac­tie na aanhoudend vandalisme in Peutiebos: “Doorn in oog van vrijwilli­gers die bos onderhou­den”

  Vandalen hebben de voorbije weken lelijk huisgehouden in het Peutiebos in Machelen. Natuurpunt is het vandalisme in het natuurreservaat zo beu dat het woensdag samen met de gemeente Machelen en de aanpalende eigenaar van het perceel een opruimactie organiseerde. Als statement. “We hopen de vandalen hiermee aan te tonen dat ze het harde werk van vele vrijwilligers teniet doen”, klinkt het.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee