Johan Gielen hield meterstanden bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Gielen hield meterstanden bij. © Marc Baert

Verouderde verwarming bij sociale woningen jaagt energiefactuur extra de hoogte in: “Met mijn pensioentje kan ik dit niet meer betalen”

vilvoordeIn de Tulpenstraat klinkt een noodkreet bij de bewoners van sociale woningen. De energieprijzen zijn fel gestegen en daar komt nog eens bij dat de verwarming sterk verouderde elektrische toestellen zijn. Het verbruik ligt bijzonder hoog. “Die twee zaken maken dat wij onze facturen straks niet meer kunnen betalen. En wat moet ik dan gaan doen? Op straat gaan wonen?”

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 1. Dertiger ontkent twee verkrachtingen: “Nooit iemand pijn willen doen”
  Vilvoorde/Sint-Lievens-Houtem

  Dertiger ontkent twee verkrach­tin­gen: “Nooit iemand pijn willen doen”

  Een 37-jarige man uit Sint-Lievens-Houtem riskeert 4 jaar cel omdat hij twee partners verkracht zou hebben. De eerste vrouw was een collega met wie hij enkele weken een relatie had: haar zou hij meermaals gedwongen hebben tot seksuele betrekkingen. De tweede vrouw zou hij misbruikt hebben na een Tinder-date. “Alles was met wederzijdse toestemming. Ik begrijp er echt niets van”, zuchtte de man tegen de rechter.
 2. Ambulancier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverleners alleen maar toenemen”
  PREMIUM

  Ambulan­cier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverle­ners alleen maar toenemen”

  Twee Brusselse ambulanciers zijn vrijdag het slachtoffer geworden van agressie terwijl ze hun job aan het doen waren. Eén van hen moest zelfs een vuistslag incasseren, een andere werd bespuugd. Voor de vakbond is de maat vol. “Men wil meer vrouwen bij de brandweer, maar welke vrouw wil zomaar op haar gezicht laten kloppen?”, klinkt het. De vakbond roept de regering tot actie op.
  Brussel