Marie-Christine De Koninck, Jean Devondel, John Roobaert trekken naar vrederechter voor verkeersituatie Werkhuizenstraat Kortestraat
Volledig scherm
PREMIUM
Marie-Christine De Koninck, Jean Devondel, John Roobaert trekken naar vrederechter voor verkeersituatie Werkhuizenstraat Kortestraat © repro Marc Baert

Verkeersprobleem in ‘Spaanse wijk’ ligt op tafel bij vrederechter

VilvoordeVrachtwagens die zich klemrijden ter hoogte van de Kortestraat en de Werkhuizenstraat in Vilvoorde. Het is al lang geen uitzondering, eerder een probleem dat al meer dan een jaar aansleept. Intussen kwam de zaak voor op het Vilvoordse vredegerecht. De buurtbewoners zochten steun bij oppositiepartij N-VA die het voor hen opneemt. “Er komt een definitieve oplossing maar die kunnen we pas over twee jaar realiseren”, stelt schepen voor mobiliteit Barbara De Bakker (GROEN). De bewoners eisen een oplossing liever vandaag dan morgen.

 1. Al 870 tickets verkocht, maar geen groen licht voor Thé Dansant: “Beslissing kwam heel hard aan”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Al 870 tickets verkocht, maar geen groen licht voor Thé Dansant: “Beslissing kwam heel hard aan”

  Slechts nieuws voor wie al een ticketje gekocht had voor Thé Dansant op zondag 1 augustus in het Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde. Het stadsbestuur geeft de organisatoren namelijk geen vergunning. De oorzaak? Corona, maar ook een tekort aan ordehandhavers dat weekend. “Ook al is het in openlucht, 3.000 man samenbrengen is in deze periode nog niet verantwoord”, zegt burgemeester Hans Bonte.
 2. Voor Jürgen Roelandts (35) was Londen 2012 een hoogtepunt: “Olympisch diploma is fijn aandenken”
  wielrennen bijna vergeten olympiërs

  Voor Jürgen Roelandts (35) was Londen 2012 een hoogtepunt: “Olympisch diploma is fijn aandenken”

  Hoewel Jürgen Roelandts geen alleswinnaar was, heeft hij toch een fraai palmares bij elkaar gereden. Menig wielerliefhebber herinnert zich onmiddellijk de Belgische titel die hij in 2008 in Knokke-Heist behaalde. Zijn olympische prestatie mag er ook wezen. Op de Olympische Spelen 2012 strandde hij in Londen op een knappe zevende plaats. Het leverde hem een olympisch diploma op.
 3. Maaike Polspoel (32) over haar Spelen in Londen: “Het gejuich van het publiek langs de kant was zo ontzettend luid”
  wielrennen bijna vergeten olympiërs

  Maaike Polspoel (32) over haar Spelen in Londen: “Het gejuich van het publiek langs de kant was zo ontzettend luid”

  Deelnemen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen was een droom die uitkwam voor Maaike Polspoel. De Vilvoordse had er dan al een opmerkelijk parcours opzitten. Ze ruilde eerst het skeeleren in voor het mountainbiken, maar koos dan met de olympische droom in het achterhoofd voor het wegwielrennen. Een 29ste plaats werd het in Londen.