De covid-19 afdeling in Vilvoorde.
Volledig scherm
De covid-19 afdeling in Vilvoorde. © Marc Baert

Testteam in Vilvoorde nam 1.143 testen af op week tijd

VilvoordeAfgelopen week zakten maar liefst 1.143 mensen af naar het testcentrum in Vilvoorde om zich te laten testen op corona. De derde drukste week van het afgelopen jaar wat testen betreft.

 1. Man zonder rijbewijs neemt autosleutels van zijn vrouw zonder dat zij het wist en veroorzaakt ongeval met kind: “Mijn vrouw en ik zijn bijna gescheiden hierdoor”
  Vilvoorde

  Man zonder rijbewijs neemt autosleu­tels van zijn vrouw zonder dat zij het wist en veroor­zaakt ongeval met kind: “Mijn vrouw en ik zijn bijna gescheiden hierdoor”

  Beklaagde Z.O. moest zijn kinderen gaan halen op school. Dat doet hij altijd met het openbaar vervoer. Hij zou te laat zijn, en besliste daarom om de auto van zijn vrouw te nemen om toch op tijd te komen. De man had echter geen rijbewijs en mocht bovendien niet rijden na een eerder vonnis. Hij kroop toch achter het stuur en reed even later een fietser omver.
 2. Van Vijverfestival in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van Vijverfes­ti­val in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen

  Geen tickets kunnen bemachtigen voor Rock Werchter? Vind je Paradise City in Perk net iets té groot? Zet dan deze kleine lokale festivals in Vlaams-Brabant in je agenda! Van oerdegelijke Belgische bands op Rock Ternat in het Pajottenland tot familiefestival Lolands in Scherpenheuvel-Zichem. Ontdek op welke festivals jij deze zomer kunt feesten.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 4. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.