't Groentje is een van de scholen die onder handen wordt genomen.
Volledig scherm
't Groentje is een van de scholen die onder handen wordt genomen. © Baert Marc

Stad Vilvoorde blijft investeren, maar vraagt opnieuw om erkenning als centrumstad: “Financieel gezond, maar we moeten elke euro omdraaien”

De Stad Vilvoorde zal de komende jaren voor bijna 60 miljoen aan investeringen doen, onder meer in nieuwe scholen en de heraanleg van het Rooseveltplein en het openbaar domein in Houtem. Toch blijft de Stad waarschuwen voor de grote uitdagingen die verstedelijking met zich meebrengt. “We blijven vragen om erkend te worden als centrumstad, dat zou ons tot 60 miljoen extra brengen.”

1 reactie

 • Marijke Forsse Impens

  2 jaar geleden
  Hoe zit dat nu N-VA en kompanen? Vlaanderen moet Vlaams blijven was allemaal goed in theorie ettelijke verkiezingen geleden. Wanneer het erop aankomt om ook centen te geven om de rand Vlaams te houden, blijkt dat toch allemaal niet zo dringend te zijn. Hypocriet is het label dat hierbij past.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Provincie bereikt geen consensus over gascentrale Vilvoorde: vergunning voor tweede keer geweigerd
  Vilvoorde

  Provincie bereikt geen consensus over gascentra­le Vilvoorde: vergunning voor tweede keer geweigerd

  Engie krijgt opnieuw geen vergunning van de provincie Vlaams-Brabant voor de bouw van een gascentrale in Vilvoorde. De twee N-VA-gedeputeerden Bart Nevens en Gunther Coppens stemden tegen, terwijl Ann Schevenels (Open Vld) en Tom Dehaene (CD&V) voor stemden. Omdat er geen consensus bereikt werd, krijgt Engie Electrabel geen vergunning. De bal ligt opnieuw in het kamp van minister Demir (N-VA).
 1. Man zonder rijbewijs neemt autosleutels van zijn vrouw zonder dat zij het wist en veroorzaakt ongeval met kind: “Mijn vrouw en ik zijn bijna gescheiden hierdoor”
  Vilvoorde

  Man zonder rijbewijs neemt autosleu­tels van zijn vrouw zonder dat zij het wist en veroor­zaakt ongeval met kind: “Mijn vrouw en ik zijn bijna gescheiden hierdoor”

  Beklaagde Z.O. moest zijn kinderen gaan halen op school. Dat doet hij altijd met het openbaar vervoer. Hij zou te laat zijn, en besliste daarom om de auto van zijn vrouw te nemen om toch op tijd te komen. De man had echter geen rijbewijs en mocht bovendien niet rijden na een eerder vonnis. Hij kroop toch achter het stuur en reed even later een fietser omver.