De kerstboomverbranding van vzw (W)armkracht mocht vorig jaar wél nog gewoon doorgaan.
Volledig scherm
De kerstboomverbranding van vzw (W)armkracht mocht vorig jaar wél nog gewoon doorgaan. © q

Stad verbiedt kerstboomverbranding: “Té vervuilend”

De vzw (W)arm-kracht ziet zijn kerstboomverbranding van nu zaterdag in rook opgaan. “Te slecht voor het milieu”, oordeelde de stad Vilvoorde die de verbranding verbiedt. De vzw begrijpt de beslissing, maar vindt het spijtig dat het verbod er pas last-minute gekomen is. “Jammer dat we niet de tijd kregen om iets anders te organiseren”, klinkt het. Voor volgend jaar staat er wellicht een potje kerstboomwerpen of een winterbarbecue gepland.

0 reacties

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Van een abdij tot het spottersplatform: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van een abdij tot het spotters­plat­form: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomer staat garant voor heel wat heerlijke dagen. Die zijn ideaal voor een gezellige picknick in de natuur. In Brussel, de Rand en het Pajottenland kan je op allerlei prachtige plekjes terecht: of je nu een dekentje wil uitspreiden of liever plaatsneemt op een bankje. Onze redactie zocht enkele van die magnifieke plekjes uit en zet ze op een rijtje. Zo moet je zelf enkel nog zorgen voor een mand vol lekkers.
 1. Dieven aan de haal met juwelen van in totaal 140.000 euro uit 8 juwelierszaken: “Ze gebruikten telkens de truc van de trouwringen”
  Kortrijk / Brussel / Oudenaarde / Geraardsbergen / Willebroek

  Dieven aan de haal met juwelen van in totaal 140.000 euro uit 8 juweliers­za­ken: “Ze gebruikten telkens de truc van de trouwrin­gen”

  Drie dieven sloegen vorig jaar en begin dit jaar in enkele maanden tijd toe in acht juwelierszaken en één gsm-winkel, verspreid over Vlaanderen. Ze slaagden er in om een groot aantal juwelen te stelen terwijl de uitbater werd afgeleid. In totaal maakten ze zo voor maar liefst 140.000 euro buit aan juwelen.
 2. Parallelstructuur in zone Zaventem, optimalisatie en 4 rijstroken in zone Wemmel: zo wil Vlaamse regering Brusselse ring herinrichten
  PREMIUM
  Brussel

  Parallel­struc­tuur in zone Zaventem, optimalisa­tie en 4 rijstroken in zone Wemmel: zo wil Vlaamse regering Brusselse ring herinrich­ten

  In de zone Zaventem moet het lokaal verkeer van het doorgaand verkeer gescheiden worden, terwijl in de zone Wemmel door plaatsgebrek voor een optimalisatie gekozen wordt: op die manier wil de Vlaamse regering de Brusselse ring herinrichten. Maar welke gevolgen zal dat voor u hebben? Wat met het viaduct van Vilvoorde? En wanneer gaat de eerste spade in de grond?