De scouts van Vilvoorde vertrekken op kamp
Volledig scherm
De scouts van Vilvoorde vertrekken op kamp © Marc Baert

Spanning en enthousiasme voelbaar voor vertrek scoutskamp: “Onze leiders zijn eerder crisismanagers”

vilvoordeTwee weken geleden stond hun kampplaats nog onder water, maar morgen vertrekt de leiding van Scouts Vilvoorde dan toch naar Hotton om alles in gereedheid te brengen voor een onvergetelijk kamp. “Corona en overstromingen. Onze leiders zijn tegenwoordig meer crisismanagers dan leiders van de jeugdbeweging”, aldus Koen Somers van vzw Scouts en Gidsen Vilvoorde.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Van vliegende kiekenpoten, tot looproutes voor het goede doel: hier beleef je een topweekend in Brussel en de rand
  PREMIUM
  londerzeel, brussel, dilbeek, gooik

  Van vliegende kiekenpo­ten, tot looproutes voor het goede doel: hier beleef je een topweekend in Brussel en de rand

  Heb je nog geen plannen voor het weekend van 24 en 25 september? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van lopen ten voordele van kinderkanker tot straatfeesten en jaarmarkten. De zomer wordt feestelijk afgerond. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?
 1. Ondanks energiecrisis lijkt kerstverlichting overal te zullen branden (al zal het hier en daar misschien wel wat minder zijn)
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Ondanks energiecri­sis lijkt kerstver­lich­ting overal te zullen branden (al zal het hier en daar misschien wel wat minder zijn)

  Net als u en ik zijn ook gemeenten op zoek naar manieren om energie te besparen nu de elektriciteits- en gasprijzen ongekende hoogtes bereiken. En dus wordt ook de kerstverlichting in de nakende eindejaarsperiode in vraag gesteld. Hoewel de meeste gemeenten nog geen definitieve beslissing genomen hebben, lijkt de kerstverlichting overal wél te zullen branden. “Want anders wordt het een nóg somberdere periode…”
 2. Hoge energieprijzen spelen curlinghal voorlopig maar weinig parten: “De onzekere toekomst houdt ons wel uit onze slaap”
  PREMIUM
  Elewijt

  Hoge energie­prij­zen spelen curlinghal voorlopig maar weinig parten: “De onzekere toekomst houdt ons wel uit onze slaap”

  Twee weken geleden werd het curlingseizoen op gang ‘geveegd’ in de curlinghal in Elewijt. Bij Curling Club Zemst hopen ze door de hoge energieprijzen dat het een zonnige winter wordt, want het ijs wordt voornamelijk gekoeld met zonne-energie. “Voorlopig hebben we nog geen grote uitgaven aan energie moeten doen, maar de onzekere toekomst zorgt er wel voor dat we geen zotte dingen zullen doen”, klinkt het.