Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Slachtoffer van homejacking zelf voor rechter na ontdekking drugshandeltje

VilvoordeEen 49-jarige man uit Vilvoorde die jarenlang cocaïne had verkocht aan kennissen en vrienden, riskeert 2 jaar cel. Opvallend: het handeltje kwam aan het licht toen de man het slachtoffer werd van een home-invasion.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boekenstoet Vilvoorde: Verbindende voorleesmomenten voor iedereen
  vilvoorde

  Boeken­stoet Vilvoorde: Verbinden­de voorleesmo­men­ten voor iedereen

  Na het succes van de eerste twee edities start op 9 oktober opnieuw het project Boekenstoet. Een project dat georganiseerd wordt door stad Vilvoorde in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant en de Vilvoordse basisscholen. Boekenstoet is een voorleesproject voor taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar bij wie thuis (nog) geen voorleestraditie bestaat. Zo stimuleren ze zowel het beoefenen van de Nederlandse taal en maatschappelijke integratie van kinderen en ouders. Vrijwilligers gaan 10x voorlezen bij een gezin, en brengen één bezoek aan een culturele activiteit met hun voorleesgezin.
 1. Inbreker opgepakt, vrijgelaten en meteen weer gearresteerd na nieuwe feiten: minderjarige illegaal verklaart dat hij op zoek was naar slaapplaats
  Vilvoorde/Diegem

  Inbreker opgepakt, vrijgela­ten en meteen weer gearres­teerd na nieuwe feiten: minderjari­ge illegaal verklaart dat hij op zoek was naar slaap­plaats

  De minderjarige inbreker die zaterdagochtend inbrak in gezelschapsspellenwinkel NerdScape in de Leuvensestraat in Vilvoorde heeft afgelopen weekend ook een ruit van een Esso-tankstation in Diegem en van een voertuig ingeslagen. Die feiten speelden zich af nadat hij opgepakt werd voor de inbraak bij NerdScape en vervolgens vrijgelaten werd. De illegaal werd inmiddels opnieuw gearresteerd.