De Sikhtempel in Vilvoorde blijft tot nader order gesloten.
Volledig scherm
De Sikhtempel in Vilvoorde blijft tot nader order gesloten. © Lukas

Sikh-tempel opent zondag voor het eerst sinds 2016 haar deuren

vilvoordeDe Sikh-tempel in Vilvoorde, Gurdwara Guru Nanak Sahib, kan opnieuw open. De tempel ging in het verleden meermaals dicht door onder andere mensensmokkel en andere disputen. In 2016 sloot de burgemeester de tempel voor onbepaalde duur omdat er nog steeds onenigheid heerste én de brandveiligheid liet sterk te wensen over. “Maar nu is er geen enkele reden meer om die mensen hun geloof niet te laten belijden”, zegt de burgemeester.

 1. De 8 favoriete plekjes van televisiemaker Rob Vanoudenhoven: “Soms waan ik me hier in een klein Zuid-Frans stadje”
  PREMIUM
  Tervuren

  De 8 favoriete plekjes van televisie­ma­ker Rob Vanoudenho­ven: “Soms waan ik me hier in een klein Zuid-Frans stadje”

  Hij mag dan wel opgegroeid zijn in Mechelen, toch woont Rob Vanoudenhoven (53) al ruim dertig jaar in Tervuren. Vandaag is de televisiemaker vooral kunstenaar. Zijn werken worden vervaardigd in de druivengemeente. Na een rondleiding in het atelier waar zijn kunstwerken tot stand komen, laat hij ons ook kennismaken met enkele andere van zijn favoriete plekjes in Tervuren. “Als er één gemeente is waar je tot rust kan komen, dan is het hier wel.” Op zoek naar nog meer favoriete plekjes van BV’s? Die vind je hier.
 2. Van Zanzibar tot Bar Bascule: in deze 7 zomerbars in de Brusselse Rand en het Pajottenland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie
  PREMIUM
  Rand/Pajottenland

  Van Zanzibar tot Bar Bascule: in deze 7 zomerbars in de Brusselse Rand en het Pajotten­land waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie

  De zomer komt weer stilaan in zicht en dus zijn heel wat steden, gemeenten en horeca-uitbaters al volop bezig met de voorbereidingen van hun zomerbar. Her en der duiken ze deze zomervakantie weer op, maar in welke pop-ups kan je nu eigenlijk terecht? Wij zochten het uit. Maak kennis met zeven sfeervolle zomerbars in de Brusselse Rand en het Pajottenland en hun initiatiefnemers.