De OKAN-klas met jongeren uit Oekraïne. Rechts directeur Marc Deldime met links van hem mevrouw Vijlbrief en in het midden achteraan OKAN coördinator Johan Van Snick. In het totaal zijn er zo'n 50 OKAN-leerlingen op school. 22 van hen komen uit Oekraïne.
Volledig scherm
PREMIUM
De OKAN-klas met jongeren uit Oekraïne. Rechts directeur Marc Deldime met links van hem mevrouw Vijlbrief en in het midden achteraan OKAN coördinator Johan Van Snick. In het totaal zijn er zo'n 50 OKAN-leerlingen op school. 22 van hen komen uit Oekraïne. © Marc Baert

School TechnOV laat containerklas installeren en richt extra OKAN-klas in voor Oekraïense vluchtelingen

vilvoordeEen warm gevoel. Dat is wat we overhouden aan ons bezoek bij de Oekraïense vluchtelingen op secundaire school TechnOV. Momenteel onthaalt de school 22 leerlingen die vluchtten voor de oorlog in hun thuisland Oekraïne.

  1. Vilvoorde heeft er zwemplek in open water bij, maar kan je er wel zomaar terecht? “Dit jaar twee uur per week, met een maximum van 50 mensen. Daarna bekijken we eventuele uitbreiding”
    PREMIUM
    vilvoorde

    Vilvoorde heeft er zwemplek in open water bij, maar kan je er wel zomaar terecht? “Dit jaar twee uur per week, met een maximum van 50 mensen. Daarna bekijken we eventuele uitbrei­ding”

    Vorige week kondigde minister Lydia Peeters nog aan dat er onder meer in Vilvoorde een nieuwe zwemplek in open water zou bijkomen. Die zwemplek is het insteekdok, een zijarm van het kanaal. Nu is bekend geraakt dat dat ‘zomers zwemmen’ beperkt wordt tot twee uur op zaterdagochtend. Bovendien is het niet gratis. Kort gezegd: de Vilvoordenaar kan er dus (nog) niet zomaar lekker gaan plonzen als het te heet is.