Nieuwe school Tangram in Vilvoorde
Volledig scherm
Nieuwe school Tangram in Vilvoorde © Dieter Nijs

School in de steigers en team Tangram staat klaar

VilvoordeTangram, de nieuwe school van scholengroep SCOOP aan het Broekplein in nieuwe wijk 4 Fonteinen in Vilvoorde krijgt steeds meer vorm. De innovatieve school werkt niet met klassen maar met units. Vanaf heden is het team dat er vanaf 1 september aan de slag gaat bekend. 

 1. Einde leek in zicht voor Beigemse Brocante, maar uitstel zorgt voor nieuwe hoop: “Maar énkel als het zonder maatregelen kan”
  PREMIUM
  Beigem

  Einde leek in zicht voor Beigemse Brocante, maar uitstel zorgt voor nieuwe hoop: “Maar énkel als het zonder maatrege­len kan”

  ‘De BBD’, zoals de inwoners van Grimbergen het kennen, of de Beigemse Brocante op Den Dries zal dit jaar waarschijnlijk kunnen doorgaan. Het comité verplaatste de datum tot na de zomervakantie opdat de kans op slagen groter zou zijn. Volledige zekerheid is er natuurlijk nog niet. “We popelen om erin te vliegen. Maar als het met maatregelen is, blazen we het alsnog af”, klinkt het.
 2. Scholen open of dicht na de paasvakantie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Brabant
  PREMIUM
  Halle, Keerbergen, aarschot, vilvoorde, haacht

  Scholen open of dicht na de paasvakan­tie? Wij deden de steekproef in Vlaams-Bra­bant

  De scholen gingen vorige week voor de tweede keer een verlengde vakantie in. Minister voor Onderwijs Ben Weyts maakte in een recent statement nog bekend dat hij de scholen zo veel mogelijk fysiek wil heropenen. “Ik pleit al een jaar lang om de scholen zo veel mogelijk open te houden. Ik stond ook niet achter de paaspauze”, zei Weyts nog in een recent interview. Definitieve knopen werden nog niet doorgehakt. Maar gaan scholen daar op wachten? Wij deden en steekproef in Vlaams-Brabant. Daaruit blijkt dat er duidelijk twee kampen zijn onder de directies.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw