Leerlingen van het vijfde middelbaar van de school Virgo+ konden met de VR-bril de gevaren van spoorlopen ondervinden.
Volledig scherm
Leerlingen van het vijfde middelbaar van de school Virgo+ konden met de VR-bril de gevaren van spoorlopen ondervinden. © Lukas

Scholieren zien gevolgen van spoorlopen in virtual reality

Om jongeren te ontmoedigen om op treinsporen te lopen, bracht infrastructuurbeheerder Infrabel dinsdag een bezoek aan de middelbare school Virgo+.

 1. Horeca in de kijker. Dat u niet lekker meer kunt eten of drinken tijdens de horecalockdown? Denk maar snel wat anders!
  PREMIUM
  Elewijt, Meise, Grimbergen, Vilvoorde

  Horeca in de kijker. Dat u niet lekker meer kunt eten of drinken tijdens de horecalock­down? Denk maar snel wat anders!

  De horeca moet opnieuw in lockdown. Dat wil echter niet zeggen dat u op uw honger moet blijven zitten. Horecazaken halen het onderste uit de kan om hun zaak verder te zetten en hun klanten in de watten te blijven leggen. Zelf nog niet opgemerkt? Wij zetten enkele zaken in de kijker. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Chemische dampen veroorzaken ontploffing, klusjesman in levensgevaar: “Er moet een gigantische vuurbal geweest zijn”
  Vilvoorde

  Chemische dampen veroorza­ken ontplof­fing, klusjesman in levensge­vaar: “Er moet een giganti­sche vuurbal geweest zijn”

  Een arbeider is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ontploffing in een huis in Vilvoorde. De man was in de woning aan het klussen met chemische producten. “Die dampen moeten tot explosie zijn gekomen. De woning is helemaal vernield”, zegt burgemeester Hans Bonte. Een tweede man raakte lichtgewond. De ontploffing ontstond vermoedelijk op de bovenste verdieping.