Illustratiebeeld stadhuis Vilvoorde.
Volledig scherm
Illustratiebeeld stadhuis Vilvoorde. © Baert Marc

Ruim half jaar na beslissing krijgen Vilvoordenaars cadeaubon van stadsbestuur

VilvoordeElk Vilvoords gezin heeft deze week een cadeaubon ter waarde van 15 euro gekregen. Eind vorig jaar al besliste het stadsbestuur om elk gezinshoofd zo’n cadeaubon te schenken. De bonnen moeten gebruikt worden bij deelnemende Vilvoordse handelaars. Dat ze pas ruim een half jaar na de beslissing uitgereikt werden, komt omdat de stad wilde wachten tot de heropening van alle zaken.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
  PREMIUM
  Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

  Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

  De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”
 1. Gebrek aan efficiëntie doet Olympia Wijgmaal de das om uit bij Diegem: “Positief blijven en focussen op wat volgt”
  voetbal tweede nationale B

  Gebrek aan efficiën­tie doet Olympia Wijgmaal de das om uit bij Diegem: “Positief blijven en focussen op wat volgt”

  Geen eerste winst voor Olympia Wijgmaal in de Brabantse derby op het veld van Diegem Sport. Het had anders wel de betere kansjes na een gelijkopgaande eerste helft, maar het goaltje viel spijtig genoeg aan de overzijde. Werk aan de winkel dus voor de manschappen van trainer De Pauw, vooral dan om het gebrek aan efficiëntie op te krikken.
 2. Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en de Rand móét je een bezoekje brengen
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel

  Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajotten­land, Brussel en de Rand móét je een bezoekje bren­gen

  Aan de toog zitten en pintjes - of een ander drankje - drinken tot in de vroege uurtjes: het mag opnieuw! Dat zo’n fris en versgetapte bier kan smaken na een lange werkdagen, kunnen wij je verzekeren. En nog het liefst van al in een authentieke kroeg. Daarom hebben wij hieronder voor jou de 7 leukste bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en De Rand zorgvuldig uitgekozen. Schol!