Illustratie: Zo zal het heringerichte Heldenplein er komende vanaf de Stationlei gaan uitzien, met verkeerslichten dus.
Volledig scherm
Illustratie: Zo zal het heringerichte Heldenplein er komende vanaf de Stationlei gaan uitzien, met verkeerslichten dus. © De Werkvennootschap

Ringtrambustracé toch nog ter discussie

Het laatste woord over het ringtrambustracé, voorzien langs de Stationlei, is dan toch nog niet gezegd. Meerderheidspartij Open Vld vindt het niet kunnen dat dit scenario ‘door de strot’ wordt geramd van de stad door De Werkvennootschap. “Vilvoorde heeft 1,5 jaar tijd gehad om bezwaar te uiten”, klinkt het daar. Intussen is de bouwvergunning ingediend en kan Vilvoorde enkel nog een advies verlenen. 

2 reacties

 • Danny Polspoel

  2 jaar geleden
  Men is naar Valence geweest Waar een veel betere oplossing is voor het rond punt. Heeft men de studies doorgenomen waarom men destijds van lichten naar rond punt is gegaan? Kruispunt aan Testarosi moet men 5x wachten om door te geraken... verandering blijkt een must ...
 • Bill Van Mechelen

  2 jaar geleden
  Zo'n zware verninkingen van infrastructuur en woonwijken voor een belachelijk klein traject met nagenoeg geen tjdswinst met lege trams.Een traject dat in oorsprong van Brusselairport tot Jette ging rijden en nu nog tot slechts aan de Heysel.Als het belang van enkele individuen primeert boven het belang van de gemeenschap geeft dat een zeer achterdochtige indruk.
 1. Sport en cultuurcentrum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieuwe sportzaal”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Sport en cultuurcen­trum .K in Koningslo is officieel klaar: “Maandag hebben de leerlingen de primeur om te turnen in de gloednieu­we sportzaal”

  .K is open! Het is de nieuwe sport- en cultuurzaal en zal een echt ontmoetingspunt vormen voor de buurt en omstreken. “Sommigen vinden het spuuglelijk, anderen zijn er absoluut fan van. Wij zijn heel blij met het resultaat”, aldus burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Met een kostenplaatje van 8,6 miljoen euro is dit de grootste investering van de stad tijdens deze legislatuur.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt