Leuvensestraat in Vilvoorde moet weer heropleven: Het pand van Vilvordia stond meer dan tien jaar leeg en heeft voor het eerst weer een nieuwe invulling: Bel Chicken komt naar Vilvoorde.
Didier Cortois (Open VLD) schepen voor lokale economie
Volledig scherm
PREMIUM
Leuvensestraat in Vilvoorde moet weer heropleven: Het pand van Vilvordia stond meer dan tien jaar leeg en heeft voor het eerst weer een nieuwe invulling: Bel Chicken komt naar Vilvoorde. Didier Cortois (Open VLD) schepen voor lokale economie © Marc Baert

REPORTAGE: Op stap door de winkelstraat in Vilvoorde “Staan we na vijftien zware jaren op kantelpunt?”

vilvoordeWanneer men spreekt over de winkelstraat in Vilvoorde, wordt de laatste tien jaar wel eens gelachen. ‘Wat schiet daar nog van over?’, ‘Dat is de moeite niet!’, en ‘Ze loopt helemaal leeg.’ Vijftien jaar geleden was er een mix van gekende boetieks, maar vanaf dat moment begon de straat leeg te lopen. Nog geen vijf jaar geleden kreeg de Leuvensestraat een make-over, een vooruitgang die ook tijdelijke stilstand met zich meebracht. Vandaag liggen de kaarten van de winkelstraat weer helemaal anders. We gaan op stap met schepen voor Lokale Economie Didier Cortois (Open VLD). Van kankers tot lichtpuntjes: dat lees je hier.

  1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
    PREMIUM
    Pajottenland/De Ring

    Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

    Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.