Kanaal in Vilvoorde, Viaduct Vilvoorde, vanop een hoogtewerker.
Volledig scherm
Kanaal in Vilvoorde, Viaduct Vilvoorde, vanop een hoogtewerker. © Baert Marc

Renovatieproject viaduct Vilvoorde kost 260 miljoen euro en duurt 5 jaar

VilvoordeHet viaduct van Vilvoorde waar de R0, beter gekend als de Brusselse ring, over loopt, krijgt een grondige renovatiebeurt. Daaraan hangt een prijskaartje van wel 260 miljoen vast en een tijdsspanne van 5 jaar. 

 1. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

  2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.
 1. Proces rond dood Alexander (13) uitgesteld: volgende week vastlegging conclusiekalender
  Vilvoorde

  Proces rond dood Alexander (13) uitgesteld: volgende week vastleg­ging conclusie­ka­len­der

  De Brusselse correctionele rechtbank is vrijdag nog niet begonnen aan het proces tegen een koppel dat maandenlang hun (stief)zoon Alexander zou hebben mishandeld en belaagd. Het dossier is uitgesteld naar volgende week vrijdag maar zal ook dan nog niet behandeld worden. De 13-jarige jongen woonde bij zijn biologische moeder en diens vriend, maar stapte in 2019 uit het leven, vermoedelijk na maandenlange mishandelingen.
 2. Spectaculaire opmars van omikronvariant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeenten hetzelfde”
  Vilvoorde

  Spectacu­lai­re opmars van omikronva­ri­ant, dus deelt Zennestad gratis zelftests uit aan kwetsbare gezinnen: “Hopelijk doen buurgemeen­ten hetzelfde”

  Met 1.500 nieuwe positieve gevallen de voorbije twee weken is de omikronvariant in Vilvoorde – net als in de rest van onze regio – aan een felle opmars bezig en dat baart het stadsbestuur zorgen. Daarom werd beslist om gratis zelftests uit te delen aan kwetsbare gezinnen. “Want voor velen is de wekelijkse euro per kind vaak een drempel en daardoor wordt de aangeraden zelftest al snel ‘vergeten’”, klinkt het.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.