Provincie Vlaams Brabant
Volledig scherm
© Provincie Vlaams Brabant

Provinciale groepsaankoop van struiken en bomen blijkt groot succes

Vlaams BrabantDe jaarlijkse campagne ‘Behaag je tuin’ van de provincie Vlaams Brabant bleek ook dit jaar een voltreffer. Maar liefst 1.825 mensen kochten plantgoed uit hun eigen streek, meer dan een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. Zaterdag 10 december kunnen de bestellers hun planten ophalen.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Opnieuw zwaar verwaarloosde dieren in Diegemse wei: “Kadavers van de vorige keer lagen er nog”
  PREMIUM
  Diegem/Lennik

  Opnieuw zwaar verwaar­loos­de dieren in Diegemse wei: “Kadavers van de vorige keer lagen er nog”

  In september vorig jaar woedde er een weidebrand aan de Haachtsesteenweg. Ellen Van Assche ving toen met zorgboerderijen Huppeldepup en De Ark van Pollare 97 dieren op; van schapen, over konijnen tot cavia’s. Allemaal vertoonden ze tekenen van verwaarlozing. Woensdag werd ze weer gecontacteerd, op dezelfde plek waren er opnieuw zwaar verwaarloosde dieren aangetroffen. Voor de meesten kwam alle hulp te laat.