Illustratiebeeld vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld vaccinatie. © Marc Baert

Op sommige plekken nog een zoektocht, elders ligt locatie al vast: hier kunnen 65-plussers terecht voor derde prikken

De 85-plussers krijgen momenteel hun derde prik met het coronavirus en binnenkort is de grote groep senioren tussen 65 en 85 jaar aan de beurt. Maar waar zullen zij hun prikken krijgen nu niet alle vaccinatiecentra open kunnen blijven? Op sommige plekken is het alle hens aan dek om tijdig een nieuwe locatie te vinden, elders is alles al in kannen en kruiken. Wij zetten voor u alles op een rijtje.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Geen enkele coronapatiënt op Intensieve Zorgen, maar Jan Portaels moet wel helft van bedden op dienst vrij houden en dat heeft zo zijn gevolgen
  Vilvoorde

  Geen enkele coronapa­tiënt op Intensieve Zorgen, maar Jan Portaels moet wel helft van bedden op dienst vrij houden en dat heeft zo zijn gevolgen

  Sinds vorige week vrijdag moet AZ Jan Portaels in Vilvoorde zes bedden op Intensieve Zorgen vrij houden voor coronapatiënten. Een gevolg van de opschaling naar fase 1B in de ziekenhuizen. Alleen, in Vilvoorde ligt geen enkele coronapatiënt op Intensieve en dus blijven zes bedden op de dienst leeg. “Daardoor moeten we niet-coronapatiënten soms langer op spoed houden”, zegt woordvoerster Helena Polfliet.