In de natste gedeelten van het Peutiebos worden vlonderpaden aangelegd.
Volledig scherm
In de natste gedeelten van het Peutiebos worden vlonderpaden aangelegd. © RLBK

Ontsluiting Peutiebos uit de startblokken

Het Peutiebos op een kwalitatieve manier openstellen voor alle natuurliefhebbers. Dat is de opzet van het project waar Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK), basisschool ‘De Doening’, stad Vilvoorde en de gemeente Machelen hun schouders onder zetten.

 1. Wereldberoemde lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”
  PREMIUM
  Beersel

  Wereldbe­roem­de lambiek kreeg klappen in 2020, maar brouwerij Oud Beersel blijft sprankelen: “Vier 2021 met bubbels, een Pajots coupeke Bzart”

  Wat een jaar. Gert Christiaens (43) van brouwerij Oud Beersel maakte mee wat ook de grote champagnehuizen in Frankrijk meemaken: zijn wereldbefaamde Pajotse lambiekbieren kregen fameuze klappen nadat de horeca sloot, en de export naar het buitenland stilviel. En dat in hetzelfde jaar dat er nog 125 dollar voor een flesje Bzart in een New Yorks café werd neergeteld! Toch overheerst optimisme, met vier medailles op de Brussels Beer Challenge als kroon op het harde werk. “Ik kijk uit naar de lente, als mensen terug kunnen genieten van het leven, en van onze bieren”, zegt Christiaens ons met een blik op de toekomst.
 2. Journaliste Eva Van den Eynde schrijft boek over veerkracht: “In deze pittige tijden kan iedereen wel wat extra veerkracht gebruiken”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Journalis­te Eva Van den Eynde schrijft boek over veerkracht: “In deze pittige tijden kan iedereen wel wat extra veerkracht gebruiken”

  Hoeveel inkt al uit de pen van Eva Van den Eynde (41) uit Grimbergen vloeide is wellicht onmeetbaar. Ze werkt als journaliste voor de Standaard en als freelance copywriter. Zo schreef ze al verschillende boeken als copywriter, maar nu doet ze dat voor het eerst in eigen naam. ‘Bluts - positief blijven in pittige tijden’ ligt in de rekken. “Het was nu of nooit, dacht ik bij mezelf”, zegt ze. “En het is nu geworden.”
 1. De Romeo's steken de keet in brand met hun medley
  Play
  Rode Neuzen Dag

  De Romeo's steken de keet in brand met hun medley

 2. Sylver en MATTN brengen Rode Neuzen Dag helemaal in kerstsfeer
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Sylver en MATTN brengen Rode Neuzen Dag helemaal in kerstsfeer